Profesorul doctor Nicolae Constantinescu, chirurgul care a efectuat peste 8.000 de intervenții, medicul care a fost de gardă atât în timpul violențelor de la Revoluție, cât și la Mineriadă, și-a manifestat susținerea astăzi pentru Marian Munteanu.

Marian Munteanu l-a reîntâlnit astăzi în Piața Universității pe prof.dr. Nicolae Constantinescu, medicul chirurg care a fost de gardă atât în timpul violențelor de la Revoluție, cât și la Mineriadă.

Îi mulțumesc eminentului chirurg, prof. dr. Nicolae Constantinescu, pentru susținerea sa care mă onorează și care, sunt convins, e întâmpinată cu multă bucurie de toți membrii și susținătorii Alianței Noastre România. Mă bucur să ne reîntâlnim în Piața Universității”, au fost cuvintele cu care Marian Munteanu l-a întâmpinat pe acesta.

Medicul Nicolae Constantinescu, adresându-se lui Marian Munteanu, i-a spus acestuia: „Nu știu dacă realizați ce nevoie avea România de un om care să readucă seriozitatea în mintea și în dorințele românilor”. Manifestându-și simpatia pentru inițiativa Alianței Noastre România și pentru principiile pe care încearcă aceasta să le pună în practică în apropiatul viitor politic.

Profesorul Constantinescu și-a împărtășit indignarea față de clasa politică actuală. „Nu se poate ca atâți oameni politici să fie penali, România este deraiată în acest moment”, a adăugat reputatul chirurg, care și-a exprimat încrederea în noua formațiune politică și evocând un îndemn pentru Marian Munteanu: „Îi doresc un singur lucru: să nu se lase!”

Prof. dr. Nicolae Constantinescu are peste 8.000 de operații la activ. Acesta este născut pe data de 28 martie 1936, București. A absolvit Facultatea de Medicină Generală București în anul 1959, cu specializare postuniversitară în chirurgie generală și ortopedie-traumatologie. Doctor în Medicină din anul 1971.

A efectuat peste 8.000 de intervenții chirurgicale în domeniile chirurgiei generale, oncologiei, chirurgiei osteo-articulare, chirurgiei vasculare, urologice, endocrine, plastice și reparatorii, începând cu stagiatura la Sanatoriul din Eforie Sud și continuând cu spitalele: Foișor, „Dr. Șt. Stâncă", Construcții, PTTR și Colțea.

A fost profesor-invitat în 1990 la Universitatea Columbia, SUA, în 1991 la Spitalul Cochin Paris, în 1992 la Universitatea din Udine, Italia, în 1993 la Spitalul Rotschild din Paris și în 1996 la Spitalul Grosshadern din München. A introdus în România disciplina de Anatomie Clinică predată studenților în medicină din primul an clinic și a îndrumat pregătirea în anatomie chirurgicală și operatorie a peste 3.000 de medici secundari/rezidenți în chirurgie în cadrul disciplinei de Anatomie Clinică și Tehnici Chirurgicale.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews