ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul doctor Nicolae Constantinescu, chirurgul care a efectuat peste 8.000 de intervenții, medicul care a fost de gardă atât în timpul violențelor de la Revoluție, cât și la Mineriadă, și-a manifestat susținerea astăzi pentru Marian Munteanu.

Marian Munteanu l-a reîntâlnit astăzi în Piața Universității pe prof.dr. Nicolae Constantinescu, medicul chirurg care a fost de gardă atât în timpul violențelor de la Revoluție, cât și la Mineriadă.

Îi mulțumesc eminentului chirurg, prof. dr. Nicolae Constantinescu, pentru susținerea sa care mă onorează și care, sunt convins, e întâmpinată cu multă bucurie de toți membrii și susținătorii Alianței Noastre România. Mă bucur să ne reîntâlnim în Piața Universității”, au fost cuvintele cu care Marian Munteanu l-a întâmpinat pe acesta.

Medicul Nicolae Constantinescu, adresându-se lui Marian Munteanu, i-a spus acestuia: „Nu știu dacă realizați ce nevoie avea România de un om care să readucă seriozitatea în mintea și în dorințele românilor”. Manifestându-și simpatia pentru inițiativa Alianței Noastre România și pentru principiile pe care încearcă aceasta să le pună în practică în apropiatul viitor politic.

Profesorul Constantinescu și-a împărtășit indignarea față de clasa politică actuală. „Nu se poate ca atâți oameni politici să fie penali, România este deraiată în acest moment”, a adăugat reputatul chirurg, care și-a exprimat încrederea în noua formațiune politică și evocând un îndemn pentru Marian Munteanu: „Îi doresc un singur lucru: să nu se lase!”

Prof. dr. Nicolae Constantinescu are peste 8.000 de operații la activ. Acesta este născut pe data de 28 martie 1936, București. A absolvit Facultatea de Medicină Generală București în anul 1959, cu specializare postuniversitară în chirurgie generală și ortopedie-traumatologie. Doctor în Medicină din anul 1971.

A efectuat peste 8.000 de intervenții chirurgicale în domeniile chirurgiei generale, oncologiei, chirurgiei osteo-articulare, chirurgiei vasculare, urologice, endocrine, plastice și reparatorii, începând cu stagiatura la Sanatoriul din Eforie Sud și continuând cu spitalele: Foișor, „Dr. Șt. Stâncă", Construcții, PTTR și Colțea.

A fost profesor-invitat în 1990 la Universitatea Columbia, SUA, în 1991 la Spitalul Cochin Paris, în 1992 la Universitatea din Udine, Italia, în 1993 la Spitalul Rotschild din Paris și în 1996 la Spitalul Grosshadern din München. A introdus în România disciplina de Anatomie Clinică predată studenților în medicină din primul an clinic și a îndrumat pregătirea în anatomie chirurgicală și operatorie a peste 3.000 de medici secundari/rezidenți în chirurgie în cadrul disciplinei de Anatomie Clinică și Tehnici Chirurgicale.