ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22:44 Ilan Laufer, propus de PSD la Ministerul Dezvoltării și refuzat de Klaus Iohannis, a lansat acuzații de antisemitism la adresa președintelui României. De asemenea, Laufer l-a acuzat pe șeful statului că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de Guvern comune România- Israel.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetățean român, din părinți români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, și-a început Laufer declarația. Ilan Laufer a afirmat că respingerea numirii sale de către Klaus Iohannis este neconstituțională și constituie „nou act de antisemitism”.

„Voi face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Consider că refuzul domnului Iohannis este o atitudine clară de discriminare  care a debutat cu expresia 'niște evrei', a urmat cu o plângere penală împotriva premierului României și continuă astăzi cu refuzarea unei propuneri de vicepremier și ministru al dezvoltării în Guvernul României. Totodată voi face o cerere către IGS, Comunitatea Evreiască din Statele Unite, pentru a-i retrage decorația acordată președintelui Klaus Iohannis”, a declarat Ilan Laufer, într-o conferință de presă.
 
Știrea inițială
 
Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniștrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcție, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor, în speță Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu, despre care șeful statului a spus că sunt nepotrivite și vor fi refuzate.

„Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor", a precizat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit acestuia, se numesc în funcția de membru al Guvernului:

* Gabriel Leș - ministru al Apărării Naționale

* Marius Budăi - ministru al Muncii și Justiției Sociale

* Niculae Bădălău - ministru al Economiei

* Daniel Breaz - ministru al Culturii și Identității Naționale

* Alexandru Petrescu - ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

* Constantin-Bogdan Matei - ministru al Tineretului și Sportului.

"Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate", a declarat Iohannis.

Comitetul Executiv Național al PSD îi validase luni seara pe Ilan Laufer pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Transporturilor.
 
Noii membri ai Cabinetului Dăncilă vor depune jurământul de învestitură marți, la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.