ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Năstase îl ironizează pe Traian Băsescu, despre care spune că îi place să se audă vorbind, avertizându-i pe cititorii săi să aibă grijă când bagă "fierul de călcat în priză, că s-ar putea ca și de la el să vă vorbească fostul președinte”.

Totodată, fostul premier îl condamnă pe Băsescu că "a creat un sistem abuziv și mafiot", cu ajutorul căruia a condamnat pe nedrept mai mulți politicieni, inclusiv pe el.

În contextul dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, Năstase mărturisește că Florian Coldea, în calitate de unealtă a lui Băsescu, a fost implicat în arestarea sa.

"Acum mi se transmit mesaje – nu spun din partea cui – ca vinovat pentru condamnările mele ar fi fost generalul Coldea. Nu stiu. Eu cred că el ar fi putut fi doar instrumentul prin care, eventual, se transmiteau sugestii către completele de cinci de la ICCJ. Asa functiona sistemul, aflăm din diverse dezvăluiri recente”, susține Năstase într-un articol pe blog.

Acum, acest sistem se întoarce împotriva lui Băsescu, este de părere fostul șef al PSD.

"Sebastian Ghită spune că, in formula restransă de „conducere” a sistemului, a fost decisă si condamnarea mea. Oricum, cel care a inventat si a comandat timp de zece ani (2005-2014) acest sistem a fost Băsescu. Acum el si familia lui au intrat in malaxorul pe care el l-a creat si asta nu-i place. Mai important este insă faptul că se dovedeste că „lupta anti-coruptie” a fost in cazurile „emblematice”, mai curând, o murdară reglare de conturi”, spune Năstase.

 "L-ati ascultat vorbind ieri despre faptul ca ar trebui asigurată impunitate pentru cei care au luat bani in campaniile sale electorale – inclusiv pentru el, bănuiesc – pentru că banii au fost cheltuiti – nu e asa?- pe geci pentru alegători. Dar oare nu el este cel care a ordonat condamnarea mea, prin Livia Stanciu, pentru afise electorale? Că doar nu erau bani de la stat si banii nu i-as fi dus acasă. Nu el a fost cel care considera condamnarea mea ca fiind „emblematică”? Nu el lăuda justitia din România, in diverse MCV-uri, pentru această condamnare? Nu el era cel care scria Parlamentului, in vacanta de vară, cerând sesiune extraordinară pentru ridicarea imunitătii mele parlamentare, pentru afise si pixuri? Acum când el este acuzat că a fost beneficiar al unor finantări electorale ilegale, trebuie schimbate regulile?”, adaugă el.