ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amiralul (r) Vergil Chițac a atras atenția că deși, până acum pe teritoriul României nu au fost atacuri teroriste, în condițiile în care în Bulgaria au fost, devine limpede că țara noastră este un câmp de bătălie al serviciilor secrete străine.

 "Serviciile secrete ruse au interes în zonă. A veni cu arme și alte soiuri de platforme înseamnă mult, înseamnă bani. Cei care sunt ostili și-ar dori ca, prin agenți infiltrați, să aibă în conducerea statului român oameni prin care să poată influența deciziile politice și economice. De aceea, lupta anticorupție face parte din securitatea generală a României”, a subliniat fostul rector al Academiei Navale "Mircea Cel Bătrân”, la Realitatea TV.

Făcând referire la Portul Constanța și importanța geostrategică a orașului de la malul Mării Negre, Chițac crede că "avem două Românii: din punct de vedere geostrategic și militar avem o Românie americană, din punct de vedere economic avem o Românie austriaco-germană, dacă ne uităm la ponderea pe care investițiile acestor țări o au în economia românească".

Constanța se află la circa 200 de mile marine de Crimeea, prin urmare "problema Constanței este absolut esențială și depășește interesele constănțenilor propriu-zise, ba chiar ale românilor. Devine o problemă europeană și NATO la granița de Est a celor blocuri”, a mai punctat acesta.