ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, la Parlament, că „astăzi s-a făcut plata pentru primul sistem de rachete Patriot”.

„Sistemele acestea sunt printre puținele testate în luptă, ceea ce este foarte important pentru militari”, a precizat Mihai Fifor.

Declarația a fost făcută la audierea de prezentare a bugetului MApN, care va fi, în 2018, de 18,16 miliarde lei, asigurându-se astfel 2% din PIB, așa cum a sugerat NATO.

„Armata Română nu a plecat la cumpărături. Nu intenționăm să facem shopping cu banii de la buget. Încercăm să ducem în industria de apărare sume cât mai mari. Încercăm să relansăm industria de apărare românească. Cu acești bani, vrem să facem un transfer de tehnologie printr-o cooperare industriale cu firmele mari, recunoscute, din domeniul apărării”, a afirmat Fifor, dând ca exemplu contractul prin care Armata va cumpăra 227 de transportoare blindate Piranha V, dintre care aproape 200 ar urma sa fie integrate la Uzina Mecanică București, conform B1 TV.

Potrivit Legii, începând cu anul 2017, vor fi achiziționate șapte sisteme de rachete sol-aer PATRIOT - dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre - și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.