ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a mai făcut un pas spre aderarea la spațiul Schengen. Parlamentul European a dat undă verde accesului țării noastre și Bulgariei la sistemul de informații privind vizele, anunță Digi 24.

Acest lucru va permite, în primul rând, o mai bună protecție a frontierelor externe ale Uniunii Europene, fiindcă în această bază de date sunt toate informațiile despre cetățenii non-UE care au aplicat pentru o viză de intrare în spațiul de liberă circulație. Mai este nevoie și de validarea Comisiei Europene înainte ca România să primească accesul la acest sistem.

Dincolo de aspectele tehnice, votul din Parlamentul European este un puternic mesaj politic. Președintele instituției s-a alăturat Comisiei Europene în a cere primirea cât mai rapidă a României și Bulgariei în spațiul Schengen.