ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am intrat o vreme in Silenzio Stampa. Și, de fapt, a fost o perioada bună, liniștită. Liniștea am avut-o pentru că nu am mai bagat în seamă- am încercat- nimic din ce văd, citesc, aud-pe internet, la televizor, ziare, facebook.
 
Am discutat doar cu oamenii reali, din jurul meu. M-am concentrat pe ce fac eu, pe pictură. Totuși, reîntors proaspăt pe canale, nu pot să nu observ și mai acerb situația dramatică în care ne aflăm. O societate împărțită în două. Nefumători și Fumători, atei și Ortodocși, Pro Gay și Anti Gay, Pro Europa și Anti Europa, Pro PSD și Anti PSD, pro Bicicliști și Soferi, Capitalisti și "asistați social”, Conservatori și Progresiști, Șoferi de Duminică și Șoferi de zi cu zi. Reacții, certuri, scandaluri, înjurături, am fost și eu prins în toate astea, mă chinui zi de zi să mă țin deoparte. Nebunie în masă. Nimeni nu mai înțelege nimic. Eu nu mai înțeleg nimic. Haos în direct. Se scot detalii de la naftalina, cineva știe ceva despre altcineva care și-a permis sa spună ceva despre o terță persoana. Da-l in masa, lasă ca ii arat eu! Ura ne conduce, lăturile. Sute de litri de lături, dejecții pe Facebook. Campanie electorala, campanie în care ne-am strânge de gât. Il strâng pe ala de gat ca votează cu x, știu eu ca este un cretin. Și el, și mama lui, și toată familia, tot neamul, să îi executăm. Să îi scuipam, înjurăm, batem, ei nu merită, nu trebuie să! Ceilalți la rândul lor retaliază: pai cum are tupeu ala sa vorbească despre mine? Nenorocitul ala? Aaaa si epitetul cel mai des folosit: e un securist! Am fost pe la tot felul de mese, și în tot felul de cercuri. Sunt sătul până peste cap de toți. Ascultându-I ai spune ca România este plină de: Securisti, KGB-isti, Sorosiști, Americaniști, Nemți cu interese oculte, Masoni, Legionari, Ultra Ortodocși, Sioniști, CIA, Mossad,  mai nene, e ceva aici în România, foșgăiala foșgăielilor, mai ceva ca la Ierusalim. 

Multa vreme după cum spuneam mai sus, am intrat în jocul asta, fără sa îmi dau prea bine seama. Cineva ( nu zic Dumnezeu-ca voi fi considerat retrograd și PROST) mi-a deschis ochii. Suntem toți la fel, sunteți toți la fel. Aproape nimeni în țara asta, nici chiar minoritățile atât de căinate, nu suporta și nu accepta pe nimeni si nici o alta părere. Suntem un fel de fiare turbate, cu ochii roșii, gata sa atacăm pe cine nimerim. Unii se antrenează domne, ca vor veni Illuminati să ne atace, altii îi consideră pe cei de mai sus niște cretini, dar nu fac asta pentru ca ei ar fi mai deștepți, ci pentru că râzând de ei, se simt ei înșiși mai împliniți. Unii urla că Iliescu, dar când ii privesc, știu sigur că sunt fii sau fiicele FSN-istelor care îl aclamau în 90. Alții scuipa pe ortodocși, dar când merg din București la ei acasă, la țară, în provincie, stau la masă cu bunica, bunica aia aproape universală care crede în Dumnezeu. Pe aia nu o mai scuipa ca, deh, e din familie domne. Sau, unii merg atât de departe încât își scuipă și bunicii, scuipându-se pe ei în felul acesta.  Ceilalți la rândul lor îi consideră pe cei care adopta orice fel de alta religie un soi de sataniști. Satana umbla prin București, era si la Colectiv, l-am văzut eu. Tot felul de prelați, păcătoși și ei la rândul lor, ne spun ca umblam pe căile diavolului, și vom ajunge în iad. Altii vor sa interzică orice fel de religie. Aglomerație mare mon cher.

Alții lucrează cu oamenii nu din prisma calității lucrului pe care îl fac, a serviciului prestat, ci, pe chestii ideologice, politice. Par example - dacă eu sunt femeie de serviciu, tu nu mă angajezi decât dacă votez Nicușor Dan. Sau dacă eu cred în Dumnezeu, nu vorbesc cu tine pentru ca ești gay. Să nu mai discutam despre „telectuali". Nu merg la ăla la expoziție că a zis nu știu ce. I-a dat Like lui cutare. De ce i-ai dat „Like", cum ai putut sa faci așa ceva? Toate existența noastră se reduce la păreri, like-uri pe Facebook. Cosmar. Am uneori impresia ca suntem un popor de frustrați, care în loc sa ne concentrăm pe munca noastră, pe ce suntem și facem noi, ne vărsăm neputința și frustrarea în capul celorlalți, dăm vina pe ei, ne "scoatem”, ne ridicăm doar când putem să călcăm pe ceilalți.

Fraților, voi vedeți in ce hal am ajuns? Imaginați-vă acum, două săptămâni în care internetul nu ar mai funcționa, televizorul de asemenea, telefoanele, nimic. Atunci poate ne-am trezi, ne-am scutura, ne-am veni in Fire. Am zis Fire, nu Firea! Ca dacă ziceam Firea...ei atunci eram parte din cele 3 milioane de PROSTI. Asistați social. Culmea este ca aceleași persoane care ii numesc pe inculți și asistații sociali PROSTI, se considera foarte europeni și foarte legați de drepturile omului… Care om? Mai exista Oameni? Segregare la orice nivel. Să continuam: Homosexuali si Heterosexuali, Țigani și Români, Români și Unguri, Comuniști și Regalisti, Hoți și cinstiți, drogați și virtuoși, curve și morali, mincinoși și loiali, spitale și catedrale, morții și viii, bolnavi și sănătoși, talentați și netalentați, patrioti și refugiați, diaspora și cei de acasă, pot continua la nesfârșit. Ne ațâțam, băgăm bățul prin gard, campanii pline de violență, cei care reclamă rasismul sunt ei înșiși rasiști, cei care se considera defavorizați, defavorizează ei înșiși, cei care se numesc pașnici îndeamnă la luptă. Toleranții ridică piatra și vor să dea în cap. Privind din afara te apuca și râsul. Suntem atât de la fel. 

Soția mea a născut acum o săptămână. In ce lume am adus copilul ăsta? Spuneți-mi voi, toți, de la preoți până la ultimul păcătos, de la cel mai mare familist până la cel mai mare pervers, unde să fug cu copilul meu? Incotro?  Măcar un bine să facă acest guvern, sau următorul, să ne împartă arme tuturor, poate așa se va stinge ura. Poate așa vom învăța să conviețuim, întâi ne dam în cap, apoi poate vom înțelege ca toți avem sângele roșu, pe toți ne doare. Poate după război, va fi, în sfârșit, Pace. Întreb și eu ca Vali Sterian: Ce-a mai rămas din Oameni? Pentru ce o viata de Coșmar? Si, pentru cine se moare în zadar? Sunt nopți pline de groază, când teama mi-e să fiu, sunt nopți de basm de care nu mai știu.

Dedicat vouă, tuturor, de la societate civilă, până la securisti, de la Americani până la Țigani, de la intelectuali pana la asistați social, de la hipsteri până la preoți. Uitați-vă în oglindă. Dacă nu aveți, vă aștept la mine acasă, am una mare, sa ne privim cu toții.