ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși este înființat încă din februarie, nicio autoritate a statului nu a informat opinia publică despre componența Grupului de Comunicare Strategică (GCS), deși românii primesc în fiecare noutăți din partea acestuia.

Marți, 30 iunie, Cora Muntean, redactorul - șef al Cristoiublog.ro, a reușit să afle componența GCS. În mod ciudat, unii dintre membrii GCS sunt plătiți prin intermediul unei firme private. Până acum se aflase doar că șeful GCS este fostul ziarist Andi Manciu, a cărui soție lucrează la Cotroceni.

„Iată cine sunt cei care, unii plătiți separat printr-o firmă, comunică informațiile și, în perioada stării de urgență, au decis închiderea unor site-uri:
Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela, fost reporter Realitatea Tv și fostă realizatoare a emisiunii lui Rareș Bogdan. In biroul ei de la MAI,  Coșbuc este ajutata de comisar Drăgoi Iulian (din Teleorman, umblă vorba acoperit DGIPI), fost ziarist, adus și susținut de Carmen Dan (ca șef al Serviciului de comunicare strategică din MAI)  și de comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm”, scrie Blogul lui Ion Cristoiu.

Conform sursei citate, membrii GCS se sfătuiesc cu Ministrul Vela înainte de a transmite cifrele către oameni. Reamintim că în Martie, Guvernul a transmis următoarele despre componența GCS: „Grupul de Comunicare Strategică este compus din experți în comunicare ai următoarelor instituții: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul de Telecomunicații Speciale. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică poate fi suplimentat cu specialiști de la alte instituții, în funcție de necesitate”.