ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 11.10/10:22 Adrian Coman a confirmat, aseară, că a intrat în cursa pentru Parlamentul European din partea USR, așa cum ActiveNews a anunțat acum două zile.

Acesta spune că s-a înscris în USR, deoarece este un „partid deschis, transparent și democratic” și că este prima formațiune ce susține deplin drepturile persoanelor din categoria LGBT.

„Dezbaterile in contextul referendumului "pentru familie” mi-au adus aminte de discutiile de acum 18 ani, cand luptam pentru dezincriminarea relatiilor intre persoane de acelasi sex in Romania. Ura viscerala penetra aproape fiecare discurs si putini au fost aceia care au vorbit in favoarea egalitatii si combaterii discriminarii. De data asta, vocile care au aparat comunitatea LGBT au fost mai puternice ca oricand. Pentru prima data, un partid politic parlamentar – USR – a spus raspicat ca persoanele LGBT trebuie sa fie egale in drepturi si nu tratate ca cetateni de mana a doua, si s-a pozitionat impotriva manipularii politice la care au colaborat toate celelalte partide parlamentare.

Verticalitatea acestui partid m-a determinat sa iau o decizie fundamentala pentru mine. Am devenit membru USR si mi-am depus candidatura pentru selectia interna a candidatilor pentru alegerile europarlamentare din 2019. USR este primul proiect politic la care ader in Romania, un partid deschis, transparent si democratic, in care orice membru poate candida, iar membrii decid prin vot asupra listei de candidati. Este pentru prima data cand un partid organizeaza o competitie electorala deschisa in Romania.

Daca voi castiga increderea membrilor USR, si mai departe a alegatorilor romani, pentru un mandat in Parlamentul European, voi lupta in continuare din acea pozitie pentru egalitatea in drepturi si demnitatea persoanelor LGBT si a tuturor celor care, astazi, nu sunt auziti de majoritatea politicienilor in Romania.
Cred intr-o Romanie si o Europa pentru toti, in care diversitatea umana este o valoare si nu un pericol, si in care putem trai cu totii in armonie sociala. Cred intr-un stat de drept, in care legea este aceeasi pentru toti. Multumesc tuturor pentru sprijin!

 

Știrea inițială

 

Partidul Uniunea Salvați România (USR) vrea să-l trimită în Parlamentul European pe Adrian Coman, fost președinte al Asociației Accept, devenit faimos după ce împreună cu „soțul” său american, a cerut statului român să-i fie recunoscut „mariajul” contractat în Belgia. Despre decizia CCR în acest caz, puteți citi aici.

Dezvăluirea a fost făcută de un fost membru al USR, care mai spune că promovarea lui Adrian Coman face parte din planul formațiunii de a-și impune agenda LGBT în România.

Conform membrului respectiv, Adrian Coman va candida la europarlamentare din partea diasporei române din SUA.  USR a fost singurul partid parlamentar care s-a opus fățiș Referendumului pentru Căsătorie, desfășurat pe 6-7 octombrie.

Demersul urmărea definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, opțiune pentru care au votat peste 91% dintre cei care au fost prezenți la urne. Referendumul nu va fi validat de CCR, din cauza prezenței sub minimul de 30%, necesar.