La finalul săptămânii trecute a fost organizată la Predeal de către „Inițiativa România” și „Fundația Friedrich Naumann” o întîlnire a unor ONG-uri în vederea constituirii unei platforme politice comune, adică faza de dinaintea creării unui partid, scrie Cotidianul.ro.

Printre invitați s-au numărat Nicușor Dan, președintele USB, și Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii și fost candidat al Partidului „Forța Civică” al lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Din primele informații, această întîlnire l-a avut în centrul atenției pe Nicușor Dan, care, după alegerile din București, a anunțat că va transforma partidul local „Uniunea Salvați Bucureștiul” în partidul național „Uniunea Salvați România”.

Întrucît acest proces este greoi, Nicușor Dan a anunțat deja că strategia sa cuprinde atragerea unor forțe locale provenite din „societatea civilă” și formațiuni politice mărunte care au participat la ultimele alegeri.  
Printre ONG-urile prezente s-a numărat și GDS, care inevitabil trebuie să ne referim la miliardarul George Soros și banii săi, cu care GDS a supraviețuit de 26 de ani.

Noul cuplu format din Nicușor Dan și Vlad Alexandrescu, care acum stau la aceeași masă pentru construirea unui nou partid, își găsește liantul prin banii lui George Soros, căci, se știe, și șeful USB este vechi client al miliardarului american, conform sursei citate mai sus.

Pentru a revedea finanțările venite de la Soros către aceste ONG-uri care, în această perioadă scursă de la „Colectiv”, s-au alăturat „Inițiativei România”, puteți afla mai multe informații dintr-un material documentar de pe ActiveNews.

Claudia Postelnicescu, lidera „Inițiativei România”, declara când a ieșit de la întîlnirea ONG-urilor de la Cotroceni după tragedia de la „Colectiv”: „A doua opțiune [a Președintelui, n.n.] este ca oamenii ieșiți în stradă, cei din societatea civilă sau cei care doresc să schimbe ceva să își facă partide, să se implice în politică”!

„Inițiativa România” abia se înființase, după cum declara lidera acesteia: „Acum două zile ne-am înființat, da. Suntem un grup, ne știm de cîtva timp și dorim să schimbăm ceva. Noi vrem să vină și alții alături de această Inițiativă, să punem cumva pe o platformă comună tot ce reflectă strada și societatea civilă acum. Și de acolo să se degaje oameni care vor să meargă mai departe în politică, de exemplu, la alegerile locale de anul viitor sau la parlamentare”.

Nu întîmpălător, alături de Nicușor Dan și Vlad Alexandrescu a fost și Fundația PACT, directorul acesteia fiind Matei Păun, directorul de campanie al lui Nicușor Dan la alegerile din București, și el client al fundațiilor Soros, conform cotidianul.ro.

Puse cap la cap aceste informații, se poate observa că întîlnirea de la Predeal din 25-26 iunie 2016, al cărei obiectiv declarat a fost „crearea unei platforme politice comune care va participa la alegerile parlamentare din 2016”, anunță înființarea unui nou partid, format în principal din activiștii lui George Soros, împrăștiați pînă acum în diverse structuri de tip ONG.

Așadar, în timp ce marile partide politice care formează actualul Parlament se macină în propriile probleme, ONG-urile finanțate de George Soros, care și-au construit structuri puternice în toată țara, adună toate micile formațiuni locale și pun la cale o strategie națională în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.

Sub conducerea lui Nicușor Dan și Vlad Alexandrescu, acestea vor să formeze un nou partid, poate chiar „Partidul Meu”, atât de dorit de Klaus Iohannis, în mod cert un partid care se poate numi generic „Partidul lui George Soros”, ca o încununare a finanțărilor venite de la miliardarul american din acești 26 de ani de la Revoluție.

Coloana vertebrală a noii construcții politice este formată din oamenii lui Traian Băsescu și Monica Macovei, ținuți în viață de banii lui George Soros, scurși prin formidabila rețea de ONG-uri, anunță sursa citată mai sus.

Citește AICI articolul complet
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews