ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii dezbat azi retragerea candidaturii lui Marian Munteanu din postura de candidat al PNL la Primăria Capitalei. Unele voci susțin că liberalii vor să îl retragă, dar nu au cu cine să îl înlocuiască.
 
Între timp au fost depuse la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității două cereri de verificare a lui Marian Munteanu. Alina Mungiu Pippidi și PNL au solicitat CNSAS sa spună dacă Munteanu a fost sau nu informator al Securității. Cererile nu pot să primească însă răspuns în timp util, din perspectiva alegerilor locale.

Potrivit declarațiilor prim-vicepreședintelui PNL, Teodor Atanasiu, în ultimele zile s-a desfășurat o campanie furibundă la adresa candidatului liberal la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, prin care i s-au adus acestuia acuzații contradictorii, el exprimându-și speranța că CNSAS va clarifica nelămuririle existente. 

"De vreo zece zile e o campanie furibundă în România, în care aflu despre Marian Munteanu fie că e înalt, fie că e prea mic, fie că e ultraortodox, fie că a colaborat cu comuniștii, cu Securitatea lui Ceaușescu - lucruri care se bat cap în cap -, fie că e legionar, fie că e comunist. Deci, de la o extremă la alta. Aștept și eu cu interes. Poate după 26 de ani de la Revoluție, CNSAS și cu celelalte instituții ale statului, plătite din bani publici, ne vor spune cândva adevărul, fiindcă este inadmisibil ca cetățenii să rămână în această incertitudine după atâta timp", a afirmat Atanasiu, citat de evz.ro.

PNL a anunțat că Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Mircea Ionescu Quintus și Marian Munteanu susțin o conferință de presă la ora 18.00. În urmă cu aproximativ o oră, la ședința restrânsă a PNL se aflau cei doi co-președinți, Cătălin Predoiu, Cristian Bușoi și Teodor Atanasiu. Marian Munteanu nu sosise încă. Potrivit unor surse liberale, PNL va convoca Biroul Politic Național mâine, la ora 16.00.

În această dimineață, liberalii au solicitat CNSAS să spună dacă Marian Munteanu a fost colaborator al Securității. Potrivit unor surse din CNSAS, citate de EVZ, Alina Mungiu Pippidi a depus și ea o solicitare de verificare a lui Marian Munteanu, pe motiv că acesta ar proveni din societatea civilă. Cu toate acestea, CNSAS nu are cum să se pronunțe în acest caz mai devreme de 30 de zile, pentru că până în acest punct nu au fost verificați nici măcar miniștrii în funcție. Mai mult, au precizat aceleași surse, pe solicitarea PNL, Marian Munteanu nu poate fi verificat dacă nu își depune oficial candidatura.