ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii se vor putea deplasa în afara țării și cu mașina personală, potrivit unei solicitări a senatorului Viorel Badea. Cererea a fost aprobată luni de conducerea Senatului, având în vedere că în unele localități nu există aeroporturi, iar deplasarea cu avionul reprezintă ''un risc major'' în actualul context.

"Am avut o problemă când am fost la Cernăuți, pentru că acolo nu este aeroport. La fel, sunt multe localități în care nu există aeroport, dar în care senatorii trebuie să meargă să se întâlnească cu români din diaspora", a declarat Viorel Badea.

Senatorul mai spune, potrivit Mediafax, că în circumscripția unde a fost ales există multe comunități de români unde nu este facil accesul cu avionul sau trenul.

"O deplasare de circumscripție cu mașina îmi facilitează accesul la un număr mai mare de comunități de români, având posibilitatea să mă opresc în localități apropiate, posibilitate pe care o deplasare cu avionul nu o poate oferi", a afirmat el.