Serviciul de Informații Externe (SIE) precizează că „știrile” vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existența vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind „scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria și Moldova” nu sunt reale.

„Serviciul de Informații Externe constată existența unei ample campanii de manipulare și dezinformare prin lansarea unor așa-zise «informații» ajunse «pe surse din SIE» la diverși vectori media periferici și preluate apoi de presa scrisă cu audiență extinsă sau de posturile TV cu acoperire națională”, se arată într-un comunicat SIE dat publicității miercuri.

SIE precizează că folosirea numelui și autorității Serviciului de Informații Externe pentru a da credibilitate unor informații false și invocarea „informațiilor din surse apropiate” scutește autorii de obligația de a aduce probe în favoarea „alegațiilor prezentate”.

„În acest fel demersuri inițiate de vectori media minori doar din dorința de notorietate devin, prin preluarea, difuzarea și comentarea unor informații false, un element de natură să inducă confuzie și teamă în rândul populației”, avertizează SIE.

„Dorim să precizăm că niciuna dintre «știrile» vehiculate în ultimele zile, cu atât mai mult existența vreunui document ce urmează a fi prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind «scenarii de destabilizare a României puse la cale de servicii secrete din Rusia, Ungaria și Moldova» NU SUNT REALE”, se arată în comunicat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews