ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu a vorbit despre o varietate de subiecte într-un interviu acordat Sorinei Matei pentru B1 TV. Acesta a abordat subiecte variate, de la starea de fapt a statului român, lupta anticorupție,  până la evenimente din trecut, precum prăbușirea Fondului Național de Investiții (FNI) sau a lui Victor Ponta ca posibil președinte al României.
 
Sorin Ovidiu Vântu despre instituțiile statului și lupta anticorupție:

„La ora actuală, aveți un stat demn de dispreț. A devenit atât de slab, că a devenit abuziv. Oamenii slabi și instituțiile slabe sunt abuzive. Nu poate exista un stat puternic fără oameni de afaceri puternici. Ei nu sunt doar piloni de stabilitate, ci și factori de progres.

La sugestia partenerilor strategici i-ați arestat pe capitaliști și ați rămas cu niște buticari în piață.

Absența noastră de pe piață face ca absorbția fondurilor europene să fie extrem de scăzută. Cine să le absoarbă? Buticarul, omul care are și el un băruleț, ceva...nu are echipă, nu are proiecte. Noi puteam.

Nu știu dacă toți oamenii de afaceri și politicienii români au furat, în total, 2%, din cât au furat prietenii voștri de afară. Evident că toți s-au concentrat pe noi.. E mai simplu, eram mai la îndemână”.

Despre Liviu Dragnea și Klaus Iohannis:

„Ce să înțeleagă tontălăul de Dragnea? Papagalul de Iohannis să înțeleagă ceva? Sunt niște proști! Unii, cu sprijin extern, alții cu sprijinul altor proști din România, să aibă funcții în stat. 
 
Îl disprețuiesc și pe actualul președinte, are capul gol ca un bidon. L-a trădat pe Crin Antonescu, nu pot simpatiza cu astfel de persoane. Românii trebuie să fie tâmpiți să-l realeagă pe idiotul ăsta.

Proștii vi l-au adus pe Băsescu în al doilea mandat. Sunteți fericiți?

Unul ca Băsescu trebuia distrus. Am avut prea mult fair play și nu am făcut-o”
 
Despre rolul presei în societate:

„Funcția presei e să verifice dacă statul execută onest contractul cu țara. Nu să luați partea unui partid politic sau altuia. Aia cu „câinele de pază al democrației” e prostie spusă de unul și pe care o rostogoliți. Presa trebuie sprijinită moral și material când are probleme.
 
Despre căderea FNI:

„Atacul la adresa FNI-ului a fost conceput în America, plătit din România și pus în practică de Viorel Hrebenciuc.În ultimii trei ani, Fondul a fost administrat de statul român”.
 
Despre Soroș:

„Soros este folosit de serviciile secrete americane pentru diferite proiecte ale lor desfășurate în state conduse de imbecili. Nu el este autorul a tot ce vedeți în jur. Ci partenerii strategici. Și doar îl folosesc. Pe el și pe alții”. 
 
Despre pierderea alegerilor din 2009 de către Mircea Geoană:

 „Vizita lui Geoană în Rusia este motivul pentru care americanii s-au mobilizat ca să-l pună iar pe Băsescu președinte. Cine l-a dus acolo, nici azi nu știu. A făcut prostia vieții lui”.
 
Despre momentul în care Ponta a devenit indezirabil pentru americani:

„Ponta și-a rupt gâtul pentru vizita la Soci în timpul Olimpiadei. Singurul lucru inteligent pe care l-a spus Ponta, apropierea de China, i-a fost fatal”.

Despre problemele care pasc România:

„Riscul uriaș pe care-l trăiește țara asta este ca să se dizolve în populația Uniunii Europene. Țara asta va rămâne fără popor și fără teritoriu, dacă nu se face ceva”.
 
Despre ce va face când va ieși din închisoare: 
 
„Nu știu dacă voi pleca din țară, reintru în afaceri sau iau puterea în România”