ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu continuă analiza societății românești, începută acum câteva luni pe blogul său și pe facebook.

În ultimul său articol, SOV acuză faptul că o serie de "ticăloși" au făcut ravagii în mentalul colectiv al națiunii române.

"Intalnirea cu un ticalos iti perverteste sistemul de valori, iti clatina increderea si respectul de sine, demoralizandu-te pentru perioade mari de timp. Asa se face ca multi dintre voi, dupa o asemenea intalnire, incep sa generalizeze, blamandu-si conationalii, gasindu-le tot felul de defecte si vini. Dispretul profund care ar trebui indreptat doar impotriva ticalosului se rasfrange, din nefericire, impotriva intregii natii. La nivel colectiv, ravagiile provocate sunt inimaginabile", afirmă Vântu pe siteul personal.

Mai mult, fostul patron al Realității TV spune că tânara generație a ajuns să creadă mesaje care sunt complet defavorabile țării. 

"Ura profunda, starea de neliniste, de teama, de neincredere, pe care acestia o propaga, au distrus coeziunea sociala, au facut ca societatea sa se imparta in grupuscule, incapabile sa initieze sau sa intreprinda ceva in folos general. Total demoralizata, marea colectivitate a cetatenilor, faramitata, a ales sa caute doar solutii individuale, generand astfel un exod inimaginabil. Patru milioane de pribegi, patru milioane de destine supuse unei necrutatoare rulete rusesti de catre un Occident arogant si dispretuitor. Lucrul cel mai grav este ca tanara generatie s-a lasat pacalita de aceste tipuri de mesaje, acceptand senina si cretina transformarea tarii lor in pasalac occidental, fara nicio tresarire de patriotism sau de orgoliu national. Pentru ei, orice neica nimeni de afara este mai bun decat orice roman. Orice prostanac european este ascultat cu respect si orice roman de buna credinta, care deschide gura, este balacarit pe paginile lor de socializare", spune SOV pe blogul său.