ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu, personaj influent al României post-decembriste, afirmă în ultima sa postare de pe blog că România a intrat în război cu Ungaria, un conflict deocamdată fără arme.

Într-o lungă postare de pe siteul său oficial, Sorin Ovidiu Vântu afirmă că statul român a ajuns în cel mai de jos punct al istoriei sale.

„Acest stat a ajuns la cel mai scăzut nivel de putere, de bogăție și de respect din toată istoria lui. Spre comparație, la doar trei ani de la Marea Unire, leul românesc avea o acoperire în aur mai mare decât a francului francez. Singura țară de care lui Lenin îi era frică în timpul intervenționismului marilor puteri în Rusia era România – Regele Ferdinand și Regina Maria erau priviți cu simpatie și respect în toate marile cancelarii ale Europei, iar statul român era considerat liderul de necontestat al Balcanilor. Chiar și pe timpul comunismului, România era pe locul al doilea, după URSS, la producția de bunuri în CAER (o piață comună a statelor comuniste europene), iar în timpul invadării Cehoslovaciei de către ruși, statul român a fost capabil să-și apere țara. Toate astea au fost posibile, generație, pentru că acest stat a avut în permanență șefi, șefi în spatele cărora stăteau toate instituțiile vremii”, a scris SOV.

Fostul acționar de la FNI consideră că România este „stat vasal” partenerilor externi, aceștia dorindu-și o țară slabă și ușor de condus.

„România, băi generație, nu are decât de pierdut acceptându-și vasalitatea în fața unui stat care este urât de aproape toate statele și țările lumii. România are nevoie de un șef adevărat căruia trebuie să i se subordoneze toate celelalte puteri ale statului. Uită-te la Rusia lui Putin, uită-te la Ungaria lui Viktor Orban. Putin a repus Rusia pe harta superputerilor lumii iar Orban, fără să stea în genunchi în fața nimănui, a făcut din peticăria aia de țară lider regional. N-ai să vezi nici în Rusia, nici în Ungaria și nici în vreun alt stat important din Europa funcționând idioțenia aia cu "independența justiției”.


Când Anglia a vândut României două epave, denumite pompos fregate, cu sute de milioane de lire, a apărut în presa lor că un individ care era pe atunci la Ministerul Apărării, pe numele său George Maior, a primit o șpagă uriașă de la reprezentanții vânzătorului. Justiția engleză a deschis o anchetă, anchetă care, la foarte scurt timp, a fost stopată de premierul de atunci, considerând că respectiva anchetă ar aduce grave prejudicii statului englez.

Același lucru s-a întâmplat și cu ancheta celebrului caz EADS în Germania, unde Angela Merkel a oprit ancheta cu aceeași explicație.

Deci? Cum stăm cu "independența justiției” în "democrațiile consolidate”?

De ce nouă ni se bagă pe gât, cu forța, un concept care nu provoacă decât dezastrul pe care-l vezi?

Simplu, generație, pentru că toți așa zișii noștri "parteneri strategici”, începând cu SUA și terminând cu Germania, Austria, Ungaria… vor o Românie slabă, fără lider, fără oameni puternici, ușor de manevrat și ușor de rupt”, consideră Vântu.
 
Autorul spune că uriașele rezerve de resurse din Transilvania sunt motivul pentru care țara noastră este „hăituită” de către toată lumea. Și de-aceea România este în conflict cu Ungaria.

 

„Miza o reprezintă uriașul rezervor de resurse, al doilea ca mărime din Europa după cel rusesc, care este plasat în Transilvania. De la aur și uraniu la cele mai rare metale pentru industriile de vârf, de la pungi uriașe de gaze și petrol (situate într-adevăr la mari adâncimi, dar tehnologiile de azi fac posibilă exploatarea lor) la ape minerale care fac din Perrier apă de la robinet.

Cu resursele astea, toate industriile occidentale pot huzuri liniștite câteva decenii. Fără ele este doar o chestiune de ani până când Uniunea Europeană se va duce dracului și va fi obligată să devină vasală Rusiei. Penuria de materii prime a scos deja Germania din bârlogul european, silind-o să-și caute "spațiu vital” în zona Caraibelor, stabilindu-și pentru moment cartierul general în Cuba (asta și ca un semnal pentru SUA), iar pe Macron l-a determinat să-i facă ochi dulci lui Erdogan, în speranța că Le Grande Turc îi va facilita accesul la resursele Orientului Mijlociu.

Teoria Europei cu mai multe viteze avizajează lestarea majorității statelor ex-comuniste, după ce s-a profitat de naivitatea și entuziasmul lor, și s-au lăsat spoliate până la os, printre care evident și România, dar fără Transilvania. O Românie puternică, cu oameni puternici și un șef autentic ar fi făcut de nerealizat orice tip de acțiune în realizarea acestei mișelii. O Românie cu oameni puternici băgați la pușcării, cu politicieni terorizați de dosarele făcute de securiști și executate de Justiție, cu niște panarame de lideri sectoriali care se urăsc între ei și cu toate frâiele în mâna americanilor, nu mai poate pune problema dacă vom pierde Transilvania, ci când.

Și cred că acum înțelegi de ce nemernicii ăia de Maior și Coldea amenințau cu pușcăria pe oricine încerca să facă autostradă de legătură între Transilvania și restul țării. Profitând de existența unui grup masiv de etnici maghiari în Transilvania, Viktor Orban, jucând la toate capetele, a promis că el va fi cel care va rupe această bucată din România. Mascând obiectul real cu mișcări, lăsând impresia că urmărește utopicul obiectiv de recreere a Ungariei Mari și a Imperiului Austro-Ungar, Orban pregătește în fapt repetarea scenariului secesionist din Ucraina.


Acesta este războiul evocat în titlu, generație, pentru că practic, începând cu anul acesta, România a intrat în război cu Ungaria, la provocarea acesteia din urmă. Nu este pentru moment un război cu tancuri și mitraliere, pentru că nu poți trage asupra propriei tale populații, indiferent de etnie. Nu ai cum să ceri ajutor NATO pentru că este problema ta internă. Nu poți calma un milion de oameni ațâțați și prostiți de atât de multă propagandă internă, cât și externă, prin diplomație. Odată rebeliunea începută, ea nu mai poate fi oprită, iar finalul este evident – o Transilvanie autonomă pentru început și jucată apoi la masa verde a "partenerilor noștri strategici”, a concluzionat fostul patron al Realității TV.