Aflat în închisoare, Sorin Ovidiu Vântu a postat un nou articol pe blogul personal. De această dată, fostul patron de la Realitatea TV ia în vizor gestul ambasadei ruse de la București în legătură cu Cumințenia Pământului, dar și recenta demisie a lui Mihai Răzvan Ungureanu din fruntea SIE.

Afaceristul afirmă că decizia lui MRU este legată de implicarea acestuia în afacerea Black Cube. SOV mai susține că recentele scandaluri din viața politică românească sunt de fapt răfuieli între serviciile secrete.
„Am văzut în ultimul an foarte mulți politicieni – aflați la vârful partidelor politice și suspectați de a fi ofițeri acoperiți ai diverselor structuri de inteligență – intrând în colimatorul  D.N.A și căpătând statutul de "penali” sau îndepărtați din funcții.

 
Așa cum se știe, aceste structuri au infestat toate centrele de putere sau de influență din societatea românească, partidele politice nefăcând excepție. La început au căzut ca spicele, politicienii și oamenii de afaceri suspectați de a fi ofițeri acoperiți S.I.E., toată lumea fiind convinsă că în spatele acestui carnagiu se află S.R.I., folosind-o ca instrument pe Laura Codruța Kovesi și pe acoperiții din presă ca factori de presiune. Ca răspuns, naivul și impetuosul Mihai Răzvan Ungureanu se aruncă în luptă întocmai ca un Don Quijote modern, numai că a încurcat borcanele și, în loc să-și vadă de morile lui de vânt, s-a aruncat cu toată forța asupra Dulcineei, folosind drept lance o puternică agenție de spionaj privată din Israel, cu ajutorul căreia spera să-i păteze definitiv onoarea acestei monstruoase arestatoare de acoperiți S.I.E.
 
Și cum în viață nu e ca în romane, Sancho Panza l-a trădat, Black Cube l-a vândut iar el și-a dat demisia, neînțelegând nici în ultima clipă că jocul este mult mai mare și are o cu totul altă miză. Abia când au început să cadă piese grele din zona presupusă a acoperiților S.R.I.-ului lucrurile au început să se clarifice, iar odată cu punerea sub acuzare a lui Blaga ele au devenit evidente. S-a decis retragerea serviciilor din zona politicului”, scrie Vântu pe blogul personal.