ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bugetul SRI a fost adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, în comisiile reunite de buget-finanțe, reprezentanții Serviciului afirmând că, deși fondurile sunt mai mici față de anul precedent, SRI își poate desfășura activitatea în condiții de normalitate.

„Deși bugetul a scăzut față de anul precedent, SRI poate desfășura în condiții de normalitate activitatea. Întâmpinăm unele dificultăți, cam la fiecare titlu de cheltuieli, dar în mod deosebit la cheltuieli cu active nefinanciare unde ne confruntăm cu un deficit de 162 milioane”, a afirmat reprezentantul SRI.

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a afirmat, la rândul său, că ministerul pe care îl conduce garantează că „nu va periclita buna funcționare” a SRI.

„Discuțiile despre modul în care se asigură bugetele pentru serviciile de informații au fost tratate cu maximă seriozitate, au fost evaluări făcute împreună. Așa cum am concluzionat împreună, bugetul nu periclitează buna funcționare a capacității operaționale a Serviciului. Deci asigură o bună funcționare în condiții de normalitate (...) Cu siguranță Ministerul de Finanțe va fi alături de SRI și garantează că nu va periclita buna funcționare. În cursul execuției, cu ocazia rectificărilor vom asigura tot ceea ce este necesar din punctul de vedere al  suportului financiar pentru buna funcționare a acestui Serviciu”, a precizat Viorel Ștefan. 

Bugetul SRI pe 2017 este în valoare de 3,55 miliarde lei. 

Și bugetul Energiei a fost aprobat, sâmbătă, cu 17 voturi "pentru", 8 "împotrivă", în comisiile de buget-finanțe, el fiind în valoare totală de 466,8 milioane lei, cu 31% mai mic decât anul trecut.