ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații (SRI) transmite, printr-un comunicat de presă, că respinde orice încercare de a implica instituția în „dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate". potrivit legii.

„Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acțiuni care nu țin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmații denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic. SRI își reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic și concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", transmite SRI.

Precizările vin după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi cerut Comisiei Control a SRI din Parlament ca miercuri să ceară lămuriri SRI privind o eventuală implicare în protestele de duminică seara.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmă că la întoarcerea din SUA l-a găsit pe președintele Klaus Iohannis „în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie”.