Guvernul urmează să aprobe proiectul de rectificare bugetară în ședința din 5 august, iar deficitul este de 20 de miliarde de lei, adică 1,94% din PIB informează Evz.

Conform proiectului, Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani, aproape 3 miliarde de lei, adică aproape 20% din buget. Evz afirmă că motivul acestei tăieri ține de neîndeplinirea planurilor de investiții. Mai exact, în primele 6 luni ministerul Transporturilor a cheltuit doar 30% din buget.

Ministerul Educației pierde la rectificare 2 miliarde de lei, pentru că nu a fost finanțat un program din fonduri europene în acest an, cel privind tablele interactive. Și de la ministerul Sănătății sunt tăiați 400 de milioane de lei. STS va pierde 70 de milioane.

Marii câștigători ai rectificării bugetare sunt cei de la SRI, care vor primi în plus 390 de milioane de lei. SIE primește 46 de milioane de lei. SPP va avea cu 42 de milioane de lei mai mult, iar administrația prezidențială încasează 9,5 milioane de lei.

Acest proiect a stârnit mânia ALDE, partenerul de coaliție al PSD. „Dacă va rămâne așa, nu se va bucura de susținerea noastră.”, a declarat vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, pentru Digi24.ro.

„Îmi pare rău că după anunțarea candidaturilor la alegeri, relația în coaliție debutează așa. Am avut luni o întâlnire cu colegii din PSD, unde ne-am exprimat obiecțiile. Trebuia să ne întâlnim, din nou, miercuri, după ședința de Guvern. Noi am așteptat, dar nu am mai fost chemați la discuții. Până în clipa de față, rectificarea este un proiect PSD.”, a mai declarat Vosganian pentru sursa citată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews