ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul urmează să aprobe proiectul de rectificare bugetară în ședința din 5 august, iar deficitul este de 20 de miliarde de lei, adică 1,94% din PIB informează Evz.

Conform proiectului, Ministerul Transporturilor pierde cei mai mulți bani, aproape 3 miliarde de lei, adică aproape 20% din buget. Evz afirmă că motivul acestei tăieri ține de neîndeplinirea planurilor de investiții. Mai exact, în primele 6 luni ministerul Transporturilor a cheltuit doar 30% din buget.

Ministerul Educației pierde la rectificare 2 miliarde de lei, pentru că nu a fost finanțat un program din fonduri europene în acest an, cel privind tablele interactive. Și de la ministerul Sănătății sunt tăiați 400 de milioane de lei. STS va pierde 70 de milioane.

Marii câștigători ai rectificării bugetare sunt cei de la SRI, care vor primi în plus 390 de milioane de lei. SIE primește 46 de milioane de lei. SPP va avea cu 42 de milioane de lei mai mult, iar administrația prezidențială încasează 9,5 milioane de lei.

Acest proiect a stârnit mânia ALDE, partenerul de coaliție al PSD. „Dacă va rămâne așa, nu se va bucura de susținerea noastră.”, a declarat vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, pentru Digi24.ro.

„Îmi pare rău că după anunțarea candidaturilor la alegeri, relația în coaliție debutează așa. Am avut luni o întâlnire cu colegii din PSD, unde ne-am exprimat obiecțiile. Trebuia să ne întâlnim, din nou, miercuri, după ședința de Guvern. Noi am așteptat, dar nu am mai fost chemați la discuții. Până în clipa de față, rectificarea este un proiect PSD.”, a mai declarat Vosganian pentru sursa citată.