ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații va cumpăra un sistem IT prin care să fie mai bine controlată cheltuirea banilor în instituții publice.

Sistemul va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăți și au cazier judiciar și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate.

Pentru un astfel de sistem, care va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor, SRI este pregătit să cheltuiască 114,6 milioane de lei, fără TVA, din bugetul de stat și fonduri europene, scrie Profit.ro

Introducerea unui astfel de sistem informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date este argumentată de SRI prin modernizarea și eficientizarea activităților interne ale instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală.