ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a transmis felicitări poporului român în numele președintelui american Barack Obama, cu ocazia Zilei Naționale a României.

"În numele președintelui Barack Obama și al poporului american, transmit felicitări tuturor românilor cu ocazia celebrării Zilei Unirii", anunță John Kerry, conform unui comunicat al Departamentului de Stat american.

"Acum aproape un secol, un grup de lideri români au decis să creeze un stat unit și democratic care să promoveze egalitatea și libertățile cetățenilor. Îi omagiem astăzi pe acei pionieri vizionari și pe cei care i-au urmat dedicându-se eforturilor de avansare a unor valori comune precum demnitatea și drepturile omului în lume", adaugă șeful diplomației americane în mesajul trimis României cu ocazia Zilei Naționale.

Kerry își dorește, cu ocazia Zilei Naționale a României, ca parteneriatul dintre cele două țări să fie aprofundat.

"2015 marchează 135 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice între Statele Unite și România, o prietenie înrădăcinată în angajamentul comun de asumare a guvernării democratice și a principiilor statului de drept, în promovarea prosperității cetățenilor noștri prin relații comerciale extinse și prin investiții, prin pozițiile comune de aliați NATO în atingerea țelului unei Europe unite, libere și în pace. Suntem mândri în special că militari americani, membri ai Forțelor navale, piloți militari și pușcași marini au participat la misiuni alături de colegii români, pentru apărarea libertății și dreptății în diverse zone din lume, cel mai recent în Afganistan.Cu ocazia acestei zile speciale, așteptăm aprofundarea și consolidarea parteneriatului dintre Statele Unite și România pentru mulți ani de aici înainte", a încheiat John Kerry.