ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apariția unui filmuleț pe Internet, dintr-o ședință a Consiliului Primăriei Generale a Capitalei, în care se vede clar cum unul dintre consilieri votează și în locul altcuiva, a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare.

Imaginile au fost postate pe Facebook de Ion Valentin Voicu, consilier general ALDE, care a anunțat apoi la Antena 3 că grupul său parlamentar va depune plângere penală împotriva consilierului USB, Dumitru Dobrev, dar și împotriva lui Nicușor Dan, care era obligat să-și scoată cartela din aparat în momentul în care a ieșit din ședință.
 
Contactat telefonic la Antena 3, Nicușor Dan a recunoscut incidentul și a confirmat că votul în plus s-a făcut cu cartela lui, și-a cerut scuze și a promis că nu se va mai repeta.

Întrebat dacă îl va demite pe consilierul care a încălcat legea, votând la două cartele, liderul USB a răspuns că nu va lua o asemenea măsură:
 
„A fost o chestiune pe un vot la care toată lumea a fost de acord”.