ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soțul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, în urma unor declarații conform cărora "echipa de comunicare/campanie" a USR ar fi asociat imaginea formațiunii cu activiștii LGBT și cu Soros.

Decizia a fost anunțată de Nicușor Dan pe Facebook.

"E un moment trist. Prin decizia unanima a Biroului National de aseara, Sergiu Moroianu a fost exclus din USR. Biroul National a sanctionat atacul lipsit de etica la adresa USR, care a ranit miile de oameni care au muncit pentru acest proiect", a scris preșdintele USR.

Soțul lui Clotilde Armand l-a criticat pe Matei Păun, coordonatorul de campanie al USR, despre care a spus că ”este un personaj controversat”, că a refuzat ”să-și depună fișa de simpatizant USR” și că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Polițeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament și USR sub 10%”, a mai scris Moroianu pe Facebook.

Nicușor Dan și Sergiu Moroianu se cunosc de peste 28 de ani și colaborează din 1999.