Scandalul fără precedent din PSD riscă să rupă actualul partid de guvernământ. Pe de o parte se află Liviu Dragnea, președintele PSD, pe de altă parte premierul Sorin Grindeanu.

Chiar dacă pare că acest scandal a izbucnit brusc, se pare că lucrurile stau puțin diferit. Există voci care afirmă că Dragnea a decis schimbarea lui Grindeanu de aproape două luni. Au urmat apoi „zvonuri” despre neînțelegerile dintre cei doi, apoi atacurile lansate de avangarda Gabi Firea și Olguța Vasilescu. Până la ruptură nu a mai fost decât un pas.

Dan Andronic scrie că „asistăm la o diversiune epică, că Dragnea și Ponta sunt manevrați de Binom.  Dacă ar fi să credem în acest scenariu și să dau un pronostic, cred că mai curând Ponta a bătut palma cu "băieții".  Ponta este cel care l-a incitat pe Grindeanu să reziste, a tulburat apele cât a putut de mult, a scris și a dat telefoane”.

Andronioc crede că în spatele celor doi sunt diverse grupări, conduse de Coldea și Ponta: „Părerea mea este că Dragnea și Grindeanu au fost exploatați în orb. Primul de Florian Coldea, al doilea de (Victor) Ponta”.
 
Faptul că Florian Coldea are un rol în acest scandal a fost divulgat chiar și de Sorin Grindeanu, care l-a acuzat pe președintele PSD că „a fost la tenis și șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews