ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul fără precedent din PSD riscă să rupă actualul partid de guvernământ. Pe de o parte se află Liviu Dragnea, președintele PSD, pe de altă parte premierul Sorin Grindeanu.

Chiar dacă pare că acest scandal a izbucnit brusc, se pare că lucrurile stau puțin diferit. Există voci care afirmă că Dragnea a decis schimbarea lui Grindeanu de aproape două luni. Au urmat apoi „zvonuri” despre neînțelegerile dintre cei doi, apoi atacurile lansate de avangarda Gabi Firea și Olguța Vasilescu. Până la ruptură nu a mai fost decât un pas.

Dan Andronic scrie că „asistăm la o diversiune epică, că Dragnea și Ponta sunt manevrați de Binom.  Dacă ar fi să credem în acest scenariu și să dau un pronostic, cred că mai curând Ponta a bătut palma cu "băieții".  Ponta este cel care l-a incitat pe Grindeanu să reziste, a tulburat apele cât a putut de mult, a scris și a dat telefoane”.

Andronioc crede că în spatele celor doi sunt diverse grupări, conduse de Coldea și Ponta: „Părerea mea este că Dragnea și Grindeanu au fost exploatați în orb. Primul de Florian Coldea, al doilea de (Victor) Ponta”.
 
Faptul că Florian Coldea are un rol în acest scandal a fost divulgat chiar și de Sorin Grindeanu, care l-a acuzat pe președintele PSD că „a fost la tenis și șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor”.