ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului justiției Raluca Prună, a anunțat copreședintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

"Ministrul de justiție s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici și premierul ar fi trebuit să reacționeze. O astfel de declarație în orice țară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiției. (...) ALDE va pregăti o moțiune simplă pe acest subiect, pe justiție, evident", a afirmat Tăriceanu, la B1 TV.

El a susținut că declarația ministrului Justiției a fost "total nefericită", adaugând că aceasta nu este "la prima gafă".

"Moțiunea simplă este generată de această declarație total nefericită a ministrului Justiției care este emblematică pentru modul în care ministrul gândește domeniul justiției, pentru modul în care a fost redactată o ordonanță (privind interceptările-n.red.) care este neconstituțională chiar pe domeniul dreptului și libertăților individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic și acest lucru nu poate să rămână nesancționat cel puțin din partea ALDE care suntem un partid liberal și care punem mai presus apărarea drepturilor și libertăților", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, moțiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiției este "un atac grav la adresa democrației".

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat, luni, în legătură cu ordonanța privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic", a adăugat Prună.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews