ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Baza militară americană de la Deveselu a cunoscut prima schimbare de comandă: căpitanul James Craycraft l-a înlocuit pe căpitanul William Garren, informează siteul marinei militare americane.

Ceremonia, la care au luat parte și oaspeți români, a fost prezidată de contramiralul John C. "Jack" Scorby Jr., comandantul responsabil pentru Marina Americană din regiunile Europa, Asia de Sud Vest și Africa.

"Garren a cultivat energia colectivă, entuziasmul și determinarea inerente acestei echipe care a construit baza aceasta și care a îndeplinit fiecare reper pentru dezvoltarea ei într-o infrastructură capabilă să susțină Aegis Ashore. Garren a condus transformarea acestor echipamente și instalații dintr-o bază temporară în una permanentă, de care marinarii noștri se bucură azi", a spus Scorby. 

Garren a preluat comanda bazei în Octombrie 2014 și a supravegheat construirea sistemului antirachetă Aegis Ashore. 

În sala de ceremonii, a fost arborat doar steagul Statelor Unite ale Americii, tricolorul fiind folosit ca tapet pentru un perete al scenei. Baza americană este găzduită de fosta bază aeriană 91. Baza aeriană funcționa zi și noapte, cu patru escadrile de avioane pilotate de 100 de piloți, pentru a proteja spațiul aerian al României. În anii ’90 reprezenta singura unitate aeriană ce executa misiuni în timpul nopții.
 
În 2002 a fost desființată.