Pe lângă propunerea Danei Gârbovan ca Ministru al Justiției, PSD l-a mai propus pe Iulian Iancu ca vicepremier pe probleme economice, pe Șerban Valeca la Educație și permanentizarea lui Mihai Fifor la Interne, potrivit unei decizii a Comitetului Executiv al partidului de vineri.

Ana Birchall este propusă, în schimb, pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

„Pentru Ministerul Afacerilor Interne, PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educației Naționale - Șerban Constantin Valeca, senator, vicepreședintele Senatului, fost ministru pentru Cercetare. Pentru Ministerul Justiției - Dana Gîrbovan, independent, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Vicepremier pentru probleme economice - Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrie și Servicii din Camera Deputaților. Și vicepremier pentru parteneriate strategice - Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul Comitetului Executiv Național", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței CExN al PSD. 

 

Ea a anunțat că în cursul zilei de luni îl va suna pe președintele Klaus Iohannis pentru a-l pune în temă cu propunerile pe care i le va înainta. 

„Bineînțeles, o să sun luni la domnul președinte și o să spun că trimit aceste nominalizări către Cotroceni”, a declarat șefa Executivului, întrebată dacă îl va contacta pe Klaus Iohannis pe tema nominalizărilor noilor miniștri. 

De asemenea, întrebată dacă în afară noilor numiri vor exista și alte modificări în Guvern, Dăncilă a precizat: "S-ar putea să mai fac și alte modificări. Acolo unde lucrurile nu vor merge bine, bineînțeles că va trebui să remaniez și să aduc alte persoane care pot face performanță”. 

Ea nu a dorit să precizeze în cât timp s-ar putea produce și alte schimbări în Executiv. 

,,Nu, nu aș da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniștri care nu își țin promisiunile făcute sau nu își respectă programul de guvernare este normal ca să iau decizii imediate, să nu aștept mai mult timp pentru că așa am stabilit public”, a mai declarat premierul.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews