ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe lângă propunerea Danei Gârbovan ca Ministru al Justiției, PSD l-a mai propus pe Iulian Iancu ca vicepremier pe probleme economice, pe Șerban Valeca la Educație și permanentizarea lui Mihai Fifor la Interne, potrivit unei decizii a Comitetului Executiv al partidului de vineri.

Ana Birchall este propusă, în schimb, pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

„Pentru Ministerul Afacerilor Interne, PSD l-a desemnat pe Mihai Fifor, pentru Ministerul Educației Naționale - Șerban Constantin Valeca, senator, vicepreședintele Senatului, fost ministru pentru Cercetare. Pentru Ministerul Justiției - Dana Gîrbovan, independent, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Vicepremier pentru probleme economice - Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrie și Servicii din Camera Deputaților. Și vicepremier pentru parteneriate strategice - Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul Comitetului Executiv Național", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței CExN al PSD. 

 

Ea a anunțat că în cursul zilei de luni îl va suna pe președintele Klaus Iohannis pentru a-l pune în temă cu propunerile pe care i le va înainta. 

„Bineînțeles, o să sun luni la domnul președinte și o să spun că trimit aceste nominalizări către Cotroceni”, a declarat șefa Executivului, întrebată dacă îl va contacta pe Klaus Iohannis pe tema nominalizărilor noilor miniștri. 

De asemenea, întrebată dacă în afară noilor numiri vor exista și alte modificări în Guvern, Dăncilă a precizat: "S-ar putea să mai fac și alte modificări. Acolo unde lucrurile nu vor merge bine, bineînțeles că va trebui să remaniez și să aduc alte persoane care pot face performanță”. 

Ea nu a dorit să precizeze în cât timp s-ar putea produce și alte schimbări în Executiv. 

,,Nu, nu aș da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniștri care nu își țin promisiunile făcute sau nu își respectă programul de guvernare este normal ca să iau decizii imediate, să nu aștept mai mult timp pentru că așa am stabilit public”, a mai declarat premierul.