ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE a declarat joi europarlamentarul Monica Macovei, care a anunțat că va propune excluderea din partid a secretarului general interimar .

Mesajul liderului M10 vine după ce în presă a apărut un comunicat trimit de departamentul de comunicare ALDE, potrivit cărui conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a a semnat un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion.

Astfel, ALDE a transmis joi un comunicat de presă, potrivit căruia conducerea Alianței Liberalilor și Democraților „Partidul M10 sprijină candidații ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie. Alianța Liberalilor și Democraților este reprezentantul cetățenilor în Parlamentul României, care susține drepturile și libertățile cetățenilor, idei ce sunt promovate și de către partidul M10'', se preciza în comunicatul citat.


Monica Macovei a revenit, câteva ore mai târziu, în cursul aceleiași zile cu următorul răspuns: „Am văzut acest comunicat al ALDE acum circa o oră și sunt foarte surprinsă și șocată că astfel de minciuni și dezinformări sunt date de ALDE care este un partid parlamentar. Deci, pe scurt, M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, M10 conducerea formațiunii, adică M10 — Biroul Politic Național. Nu vom susține candidații ALDE, nu avem nicio colaborare și nici nu avem de gând vreodată să avem vreo colaborare cu ALDE", a afirmat Macovei, membru fondator al M10.

 

Ea a precizat că în cazul în care se confirmă că secretarul general interimar al M10, Ovidiu Simion, menționat în comunicatul ALDE, a semnat un protocol cu Alianța Liberalilor și Democraților va cere excluderea acestuia din partid.