Klaus Iohannis a fost aspru criticat de un român stabilit în SUA. Acesta i-a trimis șefului statului o scrisoare în care și-a exprimat nemulțumirile legate de votul din diaspora, aglomerațiile din punctele de frontieră când românii se întorc acasă, dar și faptul că nu s-a ținut cont de referendumul pentru un Parlament cu doar 300 de aleși.

Românul, care s-a stabilit în Florida din 1999, i-a transmis președintelui Iohannis că și-a pierdut electoratul în urma promisiunilor neonorate.

”Înțelegem că vă aflați la odihnă, într-o altă binemeritată vacanță, din cele patru, după puțin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-ați recuperat România. În schimb, Excelență, ne-ați pierdut pe noi. La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohanis. Am fi ieșit la vot, cu siguranță, mult mai mulți, dacă am fi beneficiat de mai multe secții de vot. În Florida, Excelență, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secție de vot. Cu siguranță vă amintiți ce ne-ați promis, nouă și tuturor celorlalți români din diaspora, după ce ați fost declarat câștigător. În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelență, că românii din Diaspora vor fi reprezentați în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori și 4 deputați. mai bine zis, tot de 2 senatori și 4 deputați. Comparativ, vă informăm, Excelență, că județul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanță, va fi reprezentat de 3 senatori și 6 deputați. ”, a scris românul.

Dar acestea nu nunt singurele nemulțumiri ale românului stabilit în Florida. Acesta spune că cei care vin în țară de sărbători trebuie să îndure aceleași cozi la punctele de trecere a frontierei, dar și noile impozite pe veniturile lor. Un atac este îndreptat și la adresa Parlamentului, a cărui structură rămâne aceeași, deși românii au vrut altceva la referendum.

”Excelență, suportăm că un ministru al Guvernului pe care l-ați girat vrea să ne impoziteze banii câștigați. În cele din urmă, miliardelor trimise anual acasă le mai putem adăuga ceva. Excelență, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc acasă de sărbători și trec, an de an, prin același coșmar al vămilor aglomerate. Excelență, ne deranjează prea puțin că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanți și vom avea și pentru următorii 4 ani unul cu peste 466”, mai scrie românul, care nu pierde prilejul sa facă o comparație și cu predecesorul lui Iohannis, Traian Băsescu. Acesta nu a avut parte de niciun concediu în afară țării.

”Excelență, înțelegem că sunteți prea ocupat și preocupat, mult mai ocupat decât predecesorul președinte, care în 2 mandate a făcut ZERO concedii în afara României. Ce nu înțelegem, ne deranjează și nu răbdăm, Excelență, este că fugiți de noi, pas cu pas. Cum spuneam, sper să mă fi înșelat scriind aceste rânduri, motiv pentru care, Excelență, vă rugăm respectuos să ne faceți onoarea unei întâlniri. dacă nu acum, Excelență, poate cu ocazia următoarei vizite de iarnă în Florida”, a scris românul din Florida în încheiere.