ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criticată în ultima perioadă din cauza proastei comunicări, dar și a scandalurilor generate de măsurile controversate pe justiție, legea salarizării unitare sau impozitul pe gospodărie, coaliția PSD-ALDE umblă la imagine.

Potrivit Digi24, ar fi vorba despre cinci miniștri care ar urma să fie înlocuiți, printre aceștia, Sevil Shhaideh, Lia Olguța Vasilescu și Tudorel Toader.

În acelați timp, alte surse spun că ar fi vizați Pavel Năstase (Educație), Gabriel Les (Apărare) și Toma Petcu (Energie). Conform aceleliași surse, ministrul Justiției, Tudorel Toader, criticat de Dragnea că n-a schimbat-o pe șefa DNA, Codruța Kovesi, după raportul critic la adresa DNA, nu va figura pe listă, conform Cotidianul.

Ministrului de finanțe, Viorel Ștefan, a fost acuzat public, de altfel, de liderul PSD Liviu Dragnea pentru modul în care a explicat impozitul pe venit global și cel pe gospodărie, măsuri primite cu reticență de populație.

Tudorel Toader a fost, de asemenea, criticat de Liviu Dragnea, liderul social-democraților acuzându-l că a întârziat „nepermis de mult” pachetul de legi pe justiție, astfel că acesta nu va beneficia la „nesfârșit” de susținerea partidului.

PSD a operat primele modificări în Guvernul Grindeanu pe 22 februarie. Patru ministere și-au schimbat atunci conducerea, după ce Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliției de guvernământ pentru cele patru funcții de ministru: Rovana Plumb, fost ministru al Muncii în guvernul Ponta, propusă la Fonduri europene în locul Mihaelei Toader.

Alexandru Petrescu, mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu. Anterior, el a fost președintele PSD Diaspora, directorul general al Poștei Române, președinte al consiliului de administrație al CFR Călători.

Mihai Tudose, fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta, la Economie. Și Tudorel Toader, rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, ajunge la Justiție, după demisia lui Florin Iordache.