ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum ActiveNews a anunțat încă de săptămâna trecută, Referendumul pentru Căsătorie va avea loc la finalul lunii septembrie sau în prima săptămână din octombrie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat aceste informații, dar marea noutate este că Referendumul s-ar putea desfășura pe parcursul mai multor zile.

„Nu, dumnealui nu a abordat subiectul. Aici lucrurile au intrat pe ultima 100 de metri, la începutul lunii septembrie, în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul pentru declanșarea referendumului și referendumul poate fi organizat fie pe 30 septembrie, fie în prima duminică din octombrie. Trebuie să vorbim și cu Guvernul, pentru a avea bani în buget. Nu e obligatoriu să fie duminică și nu e obligatoriu să fie doar o zi”, a declarat Liviu Dragnea.

Șeful PSD a susținut, totodată, că trebuie reglementat și parteneriatul civil. 

„Sper să se finalizeze discuțiile cu cei implicați în subiect, pentru ca la începutul lui septembrie să construim și să se clarifice multe lucruri în parteneriatul civil. Susțin în continuare că trebuie să avem o astfel de lege. Nu am fost și nu voi fi niciodată intolerant. Trebuie să clarificăm noțiunea de familie, dar și parteneriatul civil pentru că orice român trebuie să aibă posibilitate să trăiască cum vrea, fără să deranjeze pe altcineval”, a spus el. 

Întrebat despre posibilitatea cuplurilor homosexuale, într-un parteneriat civil, de a adopta copii, Dragnea a răspuns: „Am o rezervă aici”.

Reamintim că inițiativa cetățenească pentru schimbarea Constituției întru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie a trecut de Senat, și urmează votul Camerei Deputaților. Pentru a putea fi validată consultarea populară pe acest subiect, este nevoie de o prezență la urne de 30%.