ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Amabasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, afirmă că țara sa se angajează să aprofundeze parteneriatul strategic SUA-România împreună cu viitorul guvern român pentru a promova statul de drept și prosperitatea pentru cetățenii celor două țări.

"Ambasada Statelor Unite ale Americii salută alegerile din 11 decembrie pentru un nou Parlament al României. Ne angajăm să lucrăm cu viitorul guvern pentru a aprofunda parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii și România și pentru a promova securitatea, statul de drept și prosperitatea pentru cetățenii noștri”, se arată în scurtul mesaj transmis de către ambasadorul american, Hans Klemm, după alegerile parlamentare.

E o schimbare de atitudine față de ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale din primăvară, când Klemm dădea verdicte și vedea peste tot numai corupție.

"Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat diplomatul american după alegerile locale. "Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție", a adăugat Klemm după ce PSD a reușit să câștige alegerile locale.

PSD a câștigat alegerile, obținând la Senat 45,71% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel național, și la Camera Deputaților - 45,50%, a anunțat, marți, reprezentantul BEC Marian Muhuleț.

PNL a obținut la Senat 20,42%, iar la Camera Deputaților — 20,04%.

USR are la Senat 8,88% și 8,83% la Camera Deputaților.

UDMR a obținut 6,25% la Senat și 6,19% la Camera Deputaților.

ALDE are 6,00% la Senat și 5,62% la Camera Deputaților.

PMP a obținut la Senat 5,64% și 5,34% la Camera Deputaților.