„Considerăm că reforma constituțională ar trebui să fie cumva un pic mai largă (...) Președintele a fost de acord ca inițiativa «Fără penali în funcții publice» va trebui să facă parte din această revizuire, pentru că are un milion de semnături în spate", a declarat Dan Barna, la ieșirea de la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Adică cele trei milioane de semnături din spatele revizuirii privind căsătoria firească nu erau bune, inițiativa nu era legitimă, trebuia împiedicată și sabotată „pas cu pas"; doar cele 800.000 semnături useriste sunt valabile, doar revizuirea susținută de ele e legitimă, nu-i așa?

Dar chiar, dacă tot se intenționează o revizuire „mai largă" a Constituției decât cele recomandate de referendumul consultativ, lărgire bazată pe semnăturile strânse pentru inițiativa „Fără penali", de ce nu am cere să se facă și revizuirea definiției căsătoriei, în baza susținerii mult mai mari pe care a avut-o, prin semnături, inițiativa „Familia tradițională"?

În fond, 92% din votanți au vrut-o, iar dacă nu s-a strâns cvorumul a fost pentru că unora le-a fost teamă că votând la o întrebare cu o formulare prea vagă, scapă Dragnea.

Între timp, problema Dragnea s-a rezolvat, nu mai riscăm nimic.

Deci, de ce, dacă tot vom vota pentru revizuirea Constituției fără să ne fie teamă de Dragnea, să nu votăm liber pentru o revizuire care să cuprindă și definiția căsătoriei tradiționale, deja susținută de 3.5 milioane votanți?

Scrieți toți pe paginile Coaliției pentru Familie și Platformei Împreună sau altor asociații creștine și cereți-le să strângă minimul de 5-600.000 semnături. Nu e nevoie de 3 milioane.

Dacă tot se pune de revizuirea Constituției, ne organizăm și noi un pic?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews