ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Bodu, fostul președinte al ANAF, a făcut o analiză asupra campaniei făcute de Nicușor Dan, unul dintre sloganurile acestuia amintindu-i de cel cu care Ion Iliescu a câștigat alegerile din 1990.

Acesta atrage atenția celor care își pun o mare speranță în candidatul lor, pentru că ”cel mai periculos lucru în politica e idolatria”.

”Unul din sloganurile de vot ale lui Nicusor Dan e că stă cu chirie în Militari. Adică e sărac și cinstit. Am mai avut un candidat care a câștigat (și) cu acest slogan, în 1990. Îl chema Ion Iliescu și il avea ca adversar principal pe Ion Rațiu, un capitalist veros, care nu mâncase salam cu soia, cu poporul (pe atunci soia era nasoală, nu bio, ca astăzi). Si votanții lui Ion Iliescu din 1990 erau la fel ca votanții lui Nicusor Dan de azi: să te sfâșie dacă ziceai ceva de idolul lor. Am să repet asta obsesiv: cel mai periculos lucru în politica e idolatria”, a scris Sebastian Bodu pe pagina sa de Facebook.