ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președinte Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele politice parlamentare, că îl desemnează pe Mihai Tudose ca viitor prim-ministru.

Sebastian Bodu critică această decizie a oamenilor politici din România și consideră că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis sunt principalii vinovați pentru situația creată.

Fostul șef al ANAF consideră că prin această desemnare „s-a scris cea mai neagră pagină din istoria politică a României”.

„Doamne, ce blestem a dat peste țara asta de ne-am pricopsit cu un așa prim-ministru? Azi s-a scris cea mai neagră pagină din istoria politică a României, prin însărcinarea lui Mihai Tudose de a forma noul guvern. Câteva repere "biografice" ale individului:
- În două mandate de ministru al economiei nu s-a remarcat prin absolut nimic.
- În primul mandat (din Guvernul Ponta), și-a pus amanta, fostă asistentă TV, consilier pe probleme de guvernanță corporativă la Transelectrica.
- Este cunoscut ca persoană apropiată și susținută de serviciile secrete (recte, de SRI).
- A absolvit, la 30 de ani, Facultatea de Drept din cadrul Universității Dimitrie Cantemir din București (o fi fost coleg cu E. Udrea?).
- Doctor in științe ale securității naționale al Academiei de Informații a SRI, cu o teză lăudată de gen. Coldea. Plagiată.
- Pentru a scăpa de retragere, a făcut cerere de renunțare la titlul științific de doctor (nu există o procedură de renunțare, cel puțin până acum).
- Este conferențiar universitar la aceeași Academie de Informații a SRI. Îmi dau seama ce cadre competente absolvă aceasta instituție de învățământ superior, cu un profesor la el. De asemenea, imi dau seama care este nivelul celor apropiați de servicii (un alt astfel de personaj, de factură asemănătoare, este Gabriel Oprea).
- Nu are pregătirea academică, experiența și anvergura de a conduce un guvern. Mă gandesc cu groază la momentele jenante când se va întâlni cu demnitari străini.
- De abia leagă două vorbe în l. română. Cred că e inutil să mă gandesc care este nivelul de cunoaștere a unei limbi străine.
- Nu se știe ce a făcut până in 1990. Probabil a fost șofer de basculantă, avand in vedere că are toate categoriile de permis de conducere (nu am nimic cu șoferii, câtă vreme nu vor să ajungă prim-miniștri).
- Are 50 de ani și arată de 65 (adică e cu doar patru ani mai mare ca mine...).

Rușine, Dragnea! Rușine, Tăriceanu! Rușine, Iohannis! Toți trei sunteți in aceeași măsură vinovați pentru ungerea acestui personaj sinistru. Nu, Iohannis nu are o scuză că l-a acceptat în virtutea majorității parlamentare. Cu atât n-ai puțin una că, fiind om al serviciilor, Tudose este - sanchi - apărător al statului de drept (am văzut cu toții cum îl "apăra" gen. Coldea). Trebuia Iohannis să îl pună pe Dragnea să facă 10 propuneri, până venea cu una decentă. Iar Tăriceanu să aibă coloană vertebrală și să îl refuze. Da, Dragnea s-a gândit la dosarele lui penale, punând la butoane un om agreeat de servicii (mai ales ca, in prima formă a Guvernului Grindeanu, din ianuarie, tocmai din acest motiv Mihai Tudose nu s-a regăsit). Ba e chiar posibil ca vârful SRI să nu aibă vreo implicare, ci să fi fost mai mult slugărnicia lui Dragnea. Da, Iohannis s-a gândit la un al doilea mandat, urmand să se poziționeze in antiteză cu cel pe care azi l-a desemnat prim-ministru. Adică a pus interesul lui personal înaintea celui național.

Păi Sevil Shhaideh, pe care a respins-o în ianuarie, era 10 capete peste ăsta, de acuma. Grindeanu la fel. Până și Văcăroiu, cu fața la fel de buhăită de alcool, era mult peste acest Mihai Tudose. Mă uit siderat cum sustinatorii lui Dragnea, Tăriceanu sau Iohannis încearcă să găsească explicații gestului fiecăruia dintre cei trei, conform convingerilor proprii (sau fișei postului). Ori să le găsească scuze.

Nu există nicio explicație si nicio scuză pentru ce s-a întâmplat azi. Ci doar frustrare. Dar nu neputință. Există revoltă. Este o cauză pentru care chiar merită ieșit in stradă. Dar cine să ceară asta? Mîndruță s-a resemnat, Guran e mucles, iar Chirilă are doar preocupări muzicale. Din partea cealaltă...încă nu am vazut nimic. Măcar un share de la voi, că poate-poate convingem vreo 15 parlamentari de la PSD și ALDE să nu voteze acest guvern. În cazul in care ceilalți votează contra.”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews