ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu, deputatul Sebastian Ghiță este cercetat de procurorii DNA Ploiești pentru noi fapte de corupție.

Ghiță este urmărit penal pentru trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. Totodată, procurorii i-au interzis, în cadrul controlului judiciar să părăsească Ploieștiul și să vorbească cu premierul Victor Ponta. La ieşirea de la DNA Ploieşti, Ghiţă a lansat o serie de acuzaţii fără precedent.

"Aşa cum mă aşteptam, nişte lucruri destul de grave s-au întâmplat.Asupra mea s-a luat o nouă măsură fără să ştiu ce am făcut, probabil pentru a fi umilit. Măsura este să nu părăsesc Ploieştiul. Nu am încălcat cu nimic cealaltă măsură, de a nu părăsi ţara. Am solicitat explicatii, procurorul Onea mi-a spus ca asa crede dansul si ca nemultumirile sa le adresez la ICCJ.

Astazi mi-am dat seama despre ce este vorba in acest dosar. Abuzurile asupra unui cetatean nu pot fi tolerate. Acest dosar este doar o etapa din ceea ce mi s-a intamplat in ultimele doua saptamani: discutii, presiuni, intrebari care vizau demisia lui Victor Ponta. Nu am aceasta influenta asupra primului ministru, chiar daca dansii asa cred.

Am interdictie sa vorbesc cu cu domnul Victor Ponta. Nu o inteleg. Aceasta chestiune ma face sa inteleg ca e un dosar politic care vizeza daramarea acestui guvern si convingerea lui Victor Ponta ca daca nu-si da demisia cand vor acesti oameni, mama, sora, cumnatul, prietenii vor plati. Absolut toata lumea din familia mea are sechestru pe conturi.

Societatea e debalansata. Avem un prim-ministru caruia i se impun tot felul de lucruri. Avem un fost presedinte, Traian Basescu, care e terorizat sa nu spuna aceste lucruri. Multe elemente din societate deja gandesc ca ceea ce se intampla este groaznic. Este o tentativa de lovitura de palat. Depun plangere la procurorul general. Sa interzici unui ales sa mearga in parlament este un atentat la democratie. I-am zis procurorului ca nu cred ca ar trebui sa faca teste, sa fiu cobaiul lor. Dupa acest procuror, eu controlez sute de firme, piata media, partidele de la Bucuresti. Au pus sechestru pe conturile mamei. Cu greu mi-au dat voie sa vorbesc cu cumnatul meu si cu mama mea", a spus Ghiţă.