ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Ghiță a venit cu noi dezvăluiri incendiare legate de legătura pe care o avea cu Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

Fostul deputat a dezvăluit la România TV că generalul SRI Florian Coldea l-a amenințat pe fostul premier Victor Ponta în cazul în care finalizează proiectul autostrăzii Comarnic-Brașov.

"În seara asta o să vă spun de ce cred eu că s-a ajuns aici. Realitatea este că am refuzat să predau România TV sistemului, procurorilor, serviciilor și președintelui Iohannis.

Sistemul nu-și dorește o presă liberă. O piață media în care să concureze mai multe televiziuni. Antena 3 și România TV au descris pe larg abuzurile din asa zisa cruciada anticoruptie bazată pe dosare falsificate. Sistemului nu-i plac judecătorii independenți și ziariștii care pun întrebări incomode. Sistemul vrea ca deciziile de la CEDO să rămână necunoscute oamenilor și vrea să controleze canalele media. Practic, își doresc o societate în care adevărul nostru să nu mai poată fi spus, să existe doar adevărul lor.

Au impus un cult al fricii și țin în șah Guvernul si Parlamentul printr-o avalanșă de dosare. Unul dintre conflictele majore pe care le-am avut cu Coldea ținea de discuția despre dezvoltarea Romaniei, despre faptul că sunt blocate proiectele, că frica genereaza lipsa de fonduri europene, de faptul ca functionarilor le este teamă să mai ia orice decizie.

In februarie 2015 a fost oaspetele meu, la o vila a familiei de la Cheia. A venit cu familia sa. Am dovezi si am sa vi le arat.

Ponta își dorea să continue proiectul Comarnic - Brasov, însa Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a amenințat de față cu mine că îl va aresta și pe el și pe funcționarii CNAIR care indrăznesc să avanseze cu acest proiect. Il va aresta dacă va semna contractul.

În februarie 2015 i-am reprosat ca blochează Romania si nu numai. Mi-a răspuns că europenii vor autostrada Pitești-Sibiu, pentru ca acolo e definit culoarul european, iar restul de bani îi păstrăm pentru armament. Pe 17 februarie eu și Ponta ne-am trezit cu un dosar", afirmă Sebastian Ghiță.

"I-am spus că Pitești Sibiu costă 7 miliarde, iar Comarnic-Brașov sub un miliard și o putem face în maxim 3 ani. Ce i-am spus atunci a confirmat acum câteva săptămâni guvernul Cioloș. Au spus că până în 2023 să își ia gândul de la o autostradă.

Eu pot să le spun românilor cine a blocat construirea de autostrăzi peste Carpați. A fost ultima mea discuție pe 1 februarie 2015. A plecat foarte supărat și după două săptămâni atât fostul premier, Ponta cât și eu ne-am trezit cu dosar.”, a spus Ghiță.