Sebastian Ghiță s-a prezentat marți după-amiază la Parchetul General pentru a se autodenunța. Deputatul susține că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică. Aceasta trebuia să stabilească dacă teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi este plagiată.
 
Ghiță susține că, de fapt, comisia nu s-a întrunit, iar raportul final prin care Kovesi a scăpat de suspiciunea de plagiat a fost ”scris în Guvernul României”.

”Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu și mai mulți înalți demnitari am participat la măsluirea, falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Este vorba despre informații pe care vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar Procurorul general, cred, mai poate să verifice așa ceva.
 
Informațiile arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a lui Kovesi, pentru a o proteja - pentru că în acel moment cu toții credeam că face bine României -, am decis să schimbăm acel raport tehnic. Acea comisie nu s-a întrunit niciodată, iar dânsa avea cunoștință de ce am făcut noi”, a declarat Ghiță la venirea la Parchetul General, potrivit b1.ro.