ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre pactul pentru migrație semnat vineri la Marrakesh în Maroc s-a vorbit puțin în România. Atât puterea cât și opoziția au decis, la unison, că România trebuie să adere la acest document. 

În România, doar societatea civilă a protestat, cu mai multe ocazii, împotriva acestui pact, denunțând faptul că sub generoasele drepturi ale migranților se ascunde dorința de a aduce milioane de persoane din Africa și Orientul Mijlociu pentru a se înlocui deficitul de populație din Europa.

Iată că în sprijinul acestor afirmații vine chiar secretarul general al ONU, Antonio Gutteres. După semnarea pactului, secretarul general al ONU a spus că țările dezvoltate au nevoie de migranți, tocmai din cauza infertilității băștinașilor.

„În multe locuri unde fertilitatea este în scădere și speranța de viață crește, economia va stagna și oamenii vor avea de suferit în absența migrației. Este evident că țările cele mai dezvoltate au nevoie de migranți pentru un spectru larg de roluri vitale, de la îngrijirea persoanelor în vârstă la prevenirea colapsului serviciilor medicale”, a accentuat Antonio Guterres, citat de Agepres.

În document se afirmă că „Migrațiile fac parte integrantă din globalizare, legând între ele societățile unei aceleiași regiuni și o regiune de alta și făcând din noi toți țări de origine, de tranzit și de destinație”, mai afirmă documentul. „Grație acestui demers global, contăm să facilităm migrațiile sigure, ordonate și regulate, reducând incidența și repercusiunile negative ale migrației ilegale, datorită cooperării internaționale și ansamblului de măsuri propus în prezentul Pact global”, adaugă textul menționat.

„Migrația nu ar trebui să fie niciodată un act disperat. Atunci când este cazul, trebuie să cooperăm spre a răspunde nevoilor migranților în situație de vulnerabilitate și să rezolvăm problemele care se pun. Trebuie să acționăm concertat pentru a crea condițiile care să permită comunităților și indivizilor să trăiască în securitate și în demnitate în propria lor țară”, pledează documentul.