ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Andronic (patronul EVZ) și-a anunțat candidatura pentru Parlament pe listele PMP Giurgiu. Așa s-ar explica atacurile concertate din ultima vreme la adresa lui Marian Munteanu. Evenimentul Zilei l-a acuzat, în mai multe rânduri, pe liderul Alianței Noastre România că a colaborat cu Securitatea, deși CNSAS a dat verdictul clar de necolaborare.
Marian Munteanu a declarat că informațiile vehiculate în spațiul public referitor la o eventuală colaborare a sa cu fosta Securitate reprezintă „neadevăruri, minciuni și calomnii” și a precizat că îi va acționa în judecată pe toți cei care susțin acest fapt.

Mirel Curea a dezvăluit culisele candidaturii lui Andronic, susținând că știa despre intențiile patronului privind „o eventuală carieră în politică”, însă a mărturisit că nu i-a cerut detalii.

„Eu am știut că Dan are în vedere și o eventuală carieră în politică, dar detalii nu l-am întrebat, că nu obișnuim să ne întrebăm unii pe alții prostii. Adică eu sunt prieten cu el de 25 de ani, el mi-a zis prin vară că se gândește și la o carieră politică… «Da, bine», zic. Ce să-i spun? E o intenție, un plan de viață al lui… Repet, subliniez: nu ne întrebăm prostii. Discuțiile pe care le avem sunt fie despre ziar, despre situația ziarului, despre ce avem de făcut pe acolo, fie sunt discuții de prieteni, intime, să le zic”, a declarat Curea pentru PSnews.ro.

Evenimentul Zilei se va transforma într-un ziar de partid, în raport cu PMP?

„Vă dați seama că m-ați găsit pe mine la fix să mă întrebați așa ceva! Cred că ați văzut cum scriu eu la ziarul ăsta, nu? La ziarul ăsta, atâta timp cât voi lucra la el, eu culoare politică nu am, politruc nu sunt, din Binomul SRI-DNA nu fac parte… Eu la ziarul ăsta nu fac decât presă: le cer oamenilor s-aducă informații; în ședințele de sumar, noi nu discutăm sub nicio formă oportunitatea politică a abordării sau a ne-abordării unui subiect… Ne pare rău că nu putem să acoperim mult mai multe subiecte decât acoperim… Deci nu, în niciun caz nu va deveni un ziar care să-l sprijine pe Traian Băsescu. Din punctul meu de vedere, din ceea ce scriu eu, pentru că nu le spun colegilor mei ce să scrie (sub nicio formă!); mai bine zis: cum să scrie. Dar, din punctul meu de vedere, eu voi scrie în continuare despre faptul că Traian Băsescu trebuie să se ocupe, cu toată energia de care este capabil, să repare dezastrul pe care l-a produs în zece ani de mandate”, a detaliat redactorul-șef adjunct.

Mirel Curea a dat asigurări că atmosfera este relaxată în redacție, dând de înțeles că lumea se simte confortabil cu perspectivele politice ale patronului.

„Bineînțeles că este totul OK, pentru că, în redacție, în momentul de față, au venit niște jurnaliști care sunt jurnaliști. (...) Dar vreau să vă subliniez lucrul ăsta: dacă, până acum ceva vreme, ședințele de sumar de la Evenimentul Zilei aveau derapaje (în sensul că unii mai încercau să discute oportunitatea politică a abordării unui subiect), aveți cuvântul meu de onoare că, de ceva timp, în ședințele de sumar, nu se mai discută decât de ce anume subiecte este publicul interesat, cum să le facem mai bine, cum să le acoperim mai bine și cum să aducem informație. Presa este informație, nu părere! Presa este informație – atât. Informație – bineînțeles – în folosul cetățeanului, în folosul publicului”, a punctat Curea.