ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Prezidențială a anunțat că CSAT se va reuni vineri în ședință pe marginea deciziei Curții Constituționale privind interceptările.

Potrivit sursei citate, după ședință președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă.

Curtea Constituțională a României a admis pe 16 februarie excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției", ci și de "alte organe specializate ale statului".

CCR a decis că Serviciul Român de Informații nu mai poate face interceptări în dosare penale pentru că nu este organ de urmărire penală.

Președintele Curții Consțituționale, Augustin Zegrean, a declarat joi că nimeni nu va scăpa nepedepsit ca urmare a deciziei CCR privind interceptările.

"Nimeni din cei care au făcut fapte penale nu va scăpa de pedeapsă datorită acestei decizii. Ce a fost până la data deciziei rămâne bun făcut. Ce va fi de la decizie încolo este altceva. Și de la decizie încolo nu se schimbă lumea, nu se dărâmă lumea. Urmărirea penală se va face de cei care trebuie să facă urmărirea penală, adică procurorii și poliția judiciară. Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte - «și alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înțelegea nimic. Acuma am aflat și noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările", a declarat Zegrean.