ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca în fiecare an, pe 22 decembrie, Parlamentul României ține o ședință solemnă, în memoria eroilor căzuți acum 27 de ani, în timpul evenimentelor din 1989.

În acest an, reprezentantul UDMR, Attila Korodi, s-a folosit de prilej pentru a reitera una din temele favorite ale propagandei maghiare: așa-zisa persecuție a minorităților etnice din România.

Replica, una demnă de remarcat, a venit chiar din partea liderului grupului parlamentar al minorităților naționale din România, deputatul Varujan Pambuccian (FOTO). Acesta a transmis un mesaj către UDMR, cerându-i să nu mai vorbească în numele tututor minorităților, ci doar în nume propriu!

Informația a fost făcută publică de către deputatul PNL, Daniel Gheorghe: „Sunt la sedinta solemnă a Parlamentului României cu ocazia aniversării celor 27 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Reprezentatul UDMR, Attila Korodi, în scurta intervenție avută a reiterat propaganda maghiară cu privire la persecuția minorităților etnice în România. Ca răspuns, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale din România, Varujan Pambuccian, a cerut celor din UDMR să nu mai vorbească în numele minorităților etnice din România, ci doar în nume propriu. Respect!” 

 

Președintele României este un cetățean român de etnie germană, membru al unui cult religios minoritar.