ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Mihai Fifor l-a demis, joi, pe șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Laurian Anastasof. În locul acestuia a fost împuternicit Viorel Pană, transmite Ministerul Apărării.

„Prin ordin al ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost împuternicit, începând cu data de 11 octombrie, la comanda Statului Major al Forțelor Aeriene. Începând cu aceeași dată, generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost împuternicit în funcția de consilier militar al ministrului apărării naționale.

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a îndeplinit funcții ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forțelor Aeriene din anul 1989 până în anul 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24 și continuând cu Hercules C-130 și C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian, la comanda căreia s-a aflat din anul 2014.

Are peste 3.000 de ore de zbor și este instructor pentru C-130 Hercules și C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Bosnia și Kosovo, a comandat și participat în numeroase misiuni în țară și în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali).", anunță MApN într-un comunicat.