ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți politicieni români au fost prezenți la recepția organizată de Ambasada Rusiei, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Printre cei care s-au prezentat la ambasada Rusiei s-au numărat: președintele PRM Corneliu Vadim Tudor, deputatul Remus-Florinel Cernea, senatorul Varujan Vosganian, fostul consilier prezidențial Iulian Fota, europarlamentarul Adrian Severin dar și Prințul Paul de România.

Cu această ocazie mai mulți veterani români au fost decorați cu medalia aniversară "70 de ani de la victoria in Marele Razboi pentru Apararea Patriei". Printre aceștia s-a numărat și generalul (r) Marin Dragnea, șeful Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Acesta a ținut un discurs în care a lăudat guvernul de la Moscova și pe președintele Putin. Mai mult, Dragnea i-a oferit o diplomă ambasadorului rus în România, Oleg Malginov, tot din partea instituției pe care o conduce.

"Injecția contra nazismului făcută acum 70 de ani își pierde efectul în unele țări. Este dureror să privim cât de ușor, acum, în unele țări, se rescrie istoria, cum sunt albiți criminalii, cum li se pun monumente, cum sunt numiți eroi naționali cei care au fost judecați la Nurnberg. Datoria noastră față de amintirea celor căzuți și față de veteranii vii este să depășim această tendință primejdioasă, să o depășim împreună, fără să construim linii noi de îngrădire, fără să rupem victoria în a noastră și a altora", a spus ambasadorul Rusiei, citat de russiatoday.ro.