ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Vasile-Cristian Lungu (PMP) îi cere prim-ministrului Viorica Dăncilă să nu semneze, în numele României, Pactul Global pentru Migrație, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews. Acesta este al doilea parlamentar care cere acest lucru, după liberalul Daniel Gheorghe.


Senatorul Vasile Cristian Lungu i-a cerut, în ședința Senatului din 26.11.2018, doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă să nu angajeze România în zilele de 10-11 Decembrie 2018 în ,,Pactul global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată” în cadrul conferinței interguvernamentale pentru adoptarea acestui pact în Maroc. Asta pentru că atât Organizația Națiunilor Unite cât și Guvernul României au omis să informeze cetățenii români despre acest pact pentru migrație. La o primă citire, „Pactul global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată” este o declarație de prietenie și ajutor reciproc între statele-membre pentru a proteja migranții indiferent de originea sau scopul lor. 

Însă senatorul afirmă că: „Pactul încearcă, pentru prima dată la nivel oficial și global, să pună semnul egal între categoria de refugiat și cea de migrant: „Refugiații și migranții sunt îndreptățiți acelorași drepturi universale ale omului și libertăți fundamentale, care trebuie întotdeauna respectate, protejate și îndeplinite.” (Introducere, alin. 4). Această abordare produce mari și nefaste implicații legale și socio-economice deoarece refugiații au un statut special, pentru că ei de fapt se retrag temporar din fața unui conflict iminent sau a unui război, din acest motiv statele fiind obligate, prin legislația internațională la care sunt parte, să-i accepte și să-i întrețină. Dacă li se dau aceleași drepturi și imigranților ilegali, nicio țară nu va mai putea să-i refuze, nicicând și pentru niciun motiv. Astfel, se dă undă verde tuturor imigranților ilegali, indiferent de motive, să se mute oriunde și oricând vor.

Conform Pactului, statele sunt obligate nu numai să-și deschidă granițele pentru imigranții lumii, dar să și depună eforturi pentru a-i ajuta să selecteze și să aleagă țara de destinație prin informații cuprinzătoare despre fiecare din țările în care aceștia ar dori să se stabilească! (Obiectivul nr. 3 din Tratat). 

În acest fel, prin acest pact, migrația ilegală ar fi practic legalizată.”

Mai mult de atât, senatorul Lungu susține că: Pactul Global pentru Migrație, în proporție covârșitoare, cuprinde prevederi care contravin total și absolut Constituției României. Semnarea acestui document de către reprezentanții României, în numele României ar reprezenta un act de înaltă trădare față de interesul național și valorile fundamentale ale neamului românesc, iar pe cale de consecință, ar urma ca țara noastră să fie supuse unei ocupări și transformări fără precedent în istorie. Totul desfășurându-se sub egida falsă a dreptului la migrație și a Drepturilor omului.”

„Stimată doamnă Prim-ministru, vă semnalez că semnarea Pactului Global pentru Migrație, încalcă în mod flagrant Constituția României. În temeiul dispozițiilor art. 2 și art. 3, punctele 1 și 4 din Constituția României, vă amintesc că suveranitatea națională aparține poporului român și nimeni altcineva nu o poate exercita în numele său. Semnarea Pactului de către România înseamnă obligarea românilor de a-și asuma obligații contrare Constituției, aceasta reprezentând un grav atac la suveranitatea și interesul național, precum și un abuz. Constituția României prevede clar: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”. (Art. 3, alin. 4)”, afirmă senatorul.

În opinia politicianului Pactul Global pentru Migrație, încalcă în mod grav inclusiv prevederile Cartei ONU, pacea și securitatea fiecărei națiuni în parte fiind indubitabil amenințate. Pactul pretinde că ceea ce propune este în conformitate cu Drepturile omului. În realitate, se încearcă redefinirea migrației ilegale ca un drept al omului! Aceasta ar însemna că statele nu se mai pot opune în niciun fel venirii imigranților, ei având tot dreptul s-o facă! Dacă migrația ar fi un Drept al Omului, dreptul firesc al națiunilor ce viețuiesc în propriul lor teritoriu se anulează. Migranții economici, de orice altă rasă, religie, cultură sau grad de civilizație vor avea dreptul să se stabilească la noi acasă iar noi, deși suntem cetățeni cu drepturi depline ai României, nu ne vom putea opune. Pentru prima dată într-un document oficial, migrația ilegală este statuată ca fiind un Drept al Omului. Astfel, Obiectivul nr. 17 pretinde că popoarele europene și locuitorii nativi ai statelor nu ar mai avea dreptul de a se opune primirii și integrării în societate a imigranților.

Senatorul mai arată că: „opoziția la astfel de pretenții nefirești și divergente cu dreptul internațional a venit instantaneu. Iată ce declară domnul Sebastian Kurz, cancelarul federal al Austriei, cu care m-am întâlnit zilele trecute: „Din acest Pact nu rezultă sau nu poate rezulta niciun drept al omului la migrație. Dreptul la migrație nu există”. În consecință, Austria a anunțat că se retrage din acest acord”.

El continuă: „Pactul Global pentru Migrație insistă - evident părtinitor - pe beneficiile migrației dar nu spune nimic despre problemele pe care ea le generează! Și dacă tot suntem o democrație, întrebăm: Poporul Român a fost consultat? Ne-a întrebat cineva dacă dorim „beneficiile” migrației ilegale în masă la noi în țară? Dacă nu vrem să primim pe cineva la noi acasă, de ce să fim forțați s-o facem? În acest caz mai este democrație sau e dictatură? Situația socială deosebit de gravă apărută în Europa ca urmare a strămutării populațiilor provenite din alte zone ale globului, cu altă cultură, nivel de civilizație și valori spirituale a devenit de notorietate negativă. A se vedea situațiile terifiante pentru populația nativă din Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Italia, Franța, Italia, Grecia, Anglia etc. Multitudinea de violuri, crime, violențe și nesupuneri civice, precum și agresarea forțelor de ordine din diverse țări, precum și intenția de a impune Sharia (legea islamică) în metropole europene, demonstrează clar că multiculturalismul invocat de acest pact este imposibil de implementat și profund dăunător pentru societățile care îl experimentează. Explozia infracțiunilor cu violență – mai ales violuri, crime și tâlhării, înmulțirea așa-numitelor zone no-go în marile orașe europene, în care nici poliția nu mai are curajul să pătrundă, precum și atentatele teroriste, comise în număr covârșitor de atacatori de religie musulmană, soldate cu zeci de morți din rândul populațiilor civile, a arătat că mult-trâmbițatele avantaje ale multiculturalismului lipsesc cu desăvârșire.”

La finalul interpelării senatorul Lungu a mai adăugat:” Astfel, directivele acestui Pact Global pentru Migrație creează o inginerie socială globală ce poate duce la disoluția popoarelor europene și inclusiv a României. Astfel de experimente cu strămutări de populații au creat un amestec social și religios s-au dovedit a fi explozive de-a lungul timpului. Practic, prin acest Pact se încearcă ca toată migrația să devină legală, legitimând astfel intențiile Germaniei de a impune altor țări din UE cote de preluare a imigranților ilegali.

Mai mult de atât statele membre ale ONU vor să semneze o înțelegere prin care să declare că instituțiile media din țara lor care nu vor agrea politica guvernamentală de acceptare a migrației ilegale să nu mai fie eligibile pentru fonduri publice. Presa nu va mai fi atât de liberă în exprimare pentru că va fi și ea supusă, conform ONU, ,,rugăminții" de a nu comite acte de discriminare, rasism sau xenofobie împotriva imigranților ilegali. Astfel, obiectivul 17, lit. C spune: „[...] prin sensibilizarea și educarea profesioniștilor din media cu privire la problemele și terminologia legate de migrație, investind în standarde etice de redare și reclamă și prin oprirea alocării fondurilor publice sau a sprijinului material către instituții media care promovează sistematic intoleranța, xenofobia, rasismul și alte forme de discriminare legate de migranți,... .”

Mergând mai departe și la aspectul economic, economiile țărilor în care sunt strămutați mulți imigranți ilegali au de suferit din cauza facilităților financiare acordate migranților și plătite din banii contribuabililor din țările gazdă. În ceea ce ne privește, alocațiile pentru imigranți acordate de stat, comparabile cu cele pentru copii sau pentru pensii, sunt o sfidare la adresa poporului român. România nu poate să accepte mai mulți imigranți ilegali decât are și trebuie să aibă ca prioritate reîntoarcerea în țară a forței de muncă autohtone, înainte de a se gândi la prețul mai mic (dar mai costisitor din alte puncte de vedere), al forței de muncă alogene!

Așadar, stimată doamnă Prim-ministru în contextul celor expuse mai sus, vă solicit ca, în calitate de reprezentant al României, să apărați drepturile, libertățile și interesele țării și ale poporului român, aplicând dispozițiile imperative ale legii suverane a statului român – Constituția României și să aveți în vedere că „pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Vă solicit de asemenea să țineți cont de punctele de vedere pe care le-au exprimat cu fermitate în apărarea propriilor lor națiuni țări ca Israel, SUA, Austria, Australia, Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia sau Ungaria, numărul acestora fiind în creștere. Ele au refuzat categoric acest Pact Global pentru Migrație.”