Comentând afirmațiile liderului USR, Dan Barna, conform cărora formațiunea sa ar vota legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, senatorul PMP Cristian Vasile Lungu spune că ideologiile promovate de acest partid aparțin „stângii europene” și „au ca scop destabilizarea societății prin promovare și „empowerment” a minorității și asuprirea majorității, transformării majorității în „oamenii răi””, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.

„Pentru cei care nu au înțeles încă misiunea USR în România, trebuie doar să fie atenți la declarațiile domnului Barna din ultima perioadă prin care încearcă testarea reacțiilor opiniei publice asupra ideile sexo-marxiste pe care USR dorește să le transpună în legislația națională, mai devreme sau mai târziu.

Având în vedere faptul că membrii USR nu sunt la prima ieșire publică cu astfel de teme precum drepturile unor grupuri minoritare, în acest caz comunitatea LGBT-Q, împrumutate și promovate în Europa de stânga neo-marxistă, începe să se contureze , în mod vizibil, programul politic al USR-iștilor, adică schimbarea societății românești după curentele noii Europe. USR face parte din grupul europarlamentar „Înnoiește Europa” clădit sub umbrela președintelui Franței, Emmanuel Macron. Franța este de mult intoxicată de idei neo-marxiste ce cutremură fundația creștină a unei societăți sănătoase. 

Ideile promovate de către USR, începând cu legalizarea căsătoriei dintre homosexuali și dreptul lor de a adopta copii, idei susținute de către Dan Barna, lider USR nu sunt singulare și fără consecințe. USR gravează scena politică cu aceste ideologii ale stângii europene care au ca scop destabilizarea societății prin promovare și „empowerment” a minorității și asuprirea majorității, transformării majorității în „oamenii răi”.  Avem exemplu ideologia de gen, vehement susținută de către USR și care desființează definiția genului prezentându-l ca ceva fluid, ce poate fi ales, indiferent de biologie, conform dorințelor fiecărui individ. Aceste ideologii sunt motoare sexo-marxiste, după rețeta internațională deja propagată în Franța și Germania, cum că minoritățile sunt victime, iar majoritatea trebuie răsturnată. 

În campania electorală, USR nu a avut curajul să abordeze astfel de teme pentru că nu erau populare sau familiare societății românești dar acum, încurajați de numărul mare de votanți și ieșit din campanie, USR își dă frâu liber atitudinii neo-marxiste. Pe măsură ce USR se instalează la putere aceste teme vor fi abordate din ce în ce mai des și prezentate ca ceva normal pentru România.

Cei care au votat USR vor vedea de acum încolo cum Dan Barna va introduce neo-marxismul subtil și diplomat, dar sigur în societatea românească, supusă unor ideologii aberante promovate de stânga europeană”, se arată în comunicatul mai sus menționat.