ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul a aprobat miercuri, propunerea legislativă privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup. Proiectul a fost inițiat de Liviu Dragnea (PSD), potrivit căreia defăimarea socială se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei.

Această lege are un caracter ordinar, iar Senatul a aprobat-o în calitate de primă Cameră sesizată, cu 52 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" și trei abțineri.

"Defăimarea socială constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv amendă de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social", se arată în propunerea de lege.

Propunerea vizează înfiinţarea unui departament special în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi obligaţia ca radioul şi televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranţei, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unităţile de învăţământ să adopte un "plan anual pentru implementarea acţiunilor privind combaterea discriminării".

Despre această lege puteți citi mai multe AICI.