ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300, anunță președintele PMP, Eugen Tomac. Adoptarea a fost una tacită, adică nu s-a dat un vot, ci s-a depășit termenul pentru dezbatere, dincolo de care legea se consideră adoptată automat în prima cameră sesizată. Camera Deputaților este camera decizională.

„Inițiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, a scris liderul PMP, Eugen Tomac, pe facebook.

n 2009, la propunerea președintele Traian Băsescu, s-a desfășurat referendumul consultativ pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Fiind un referendum consultativ, acesta nu a produs automat efecte. Legea de modificare a Constituției, pentru reducerea numărului de parlamentari, ar urma să fie supusă din nou unui vot la referendum, în cazul în care ar fi adoptată de Parlament.