După ce a trecut de avizul Comisiilor, proiectul cetățenesc de revizuire a Constituției pentru modificarea definiției căsătoriei va ajunge în plenul Senatului.

Senatorii vor da votul decisiv marți, 11 septembrie. Lucrările Senatului vor începe la ora 16:00, iar inițiativa cetățenească este primul proiect legislativ de pe ordinea de zi.

Proiectul a trecut deja de Camera Deputaților pe 10 mai 2017.

Reamintim că în 2015 un comitet de inițiativă format din 16 persoane a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituției României astfel încât articolul 48, alineatul 1 să prevadă că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Campania a strâns aproximativ 3 milioane de semnături.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.